Korábban már beszámoltunk arról, hogy a magyar válogatott 2-0-ra legyőzte Észtországot a Nemzetek Ligájában. A találkozó második gólszerzője, Szalai Ádám értékelte a látottakat a lefújás után.

Igazából a gólunk tükrözte az egész játékunkat.

Végre azt tudom mondani, hogy kilencven percen keresztül le tudtuk támadni az ellenfelünket, és arra kényszerítettük őket, hogy rugdossák fel a labdákat. Ebből lett a gól is, ott Nagy Ádi nagyon szépen visszatámadott, és ilyenkor a csapatnak is van szerencséje, ahogy nekem is volt.

Nem hagytuk őket kibontakozni, a második labdákat próbáltuk folyamatosan próbáltuk felvenni, úgy hogy ez ennek volt az eredménye. Az első szögleten kívül, amit a Dénes megfogott, kezünkben tartottuk a mérkőzést. Az első félidőben is volt olyan labda, amit elcsíptem, és gól lehetett volna belőle.

Igazából a mai mérkőzésnek akkor lesz pozitív értéke, ha a vasárnapi mérkőzést is be tudjuk húzni. Én minden energiámat abba fektetem, hogy két egymás utáni hazai mérkőzésen győzelmet tudjunk aratni – fogalmazott.

Honlapunk kérdésére Szalai a csereként visszatérő Dzsudzsák Balázsra is röviden kitért.

A mérkőzéssel kapcsolatos kérdésekre válaszolok, de személyenként nem szeretnék most részletekbe menni. Balázsról tudja mindenki, milyen kvalitású játékos, amikor topformában van. Most is megmutatta, amikor beállt, hogy az aktivitására, hozzáállására szüksége van a válogatottnak, de egyénenként nem szeretném senki játékát értékelni – tette hozzá.

Dzsudzsák a válogatottbeli visszatéréséről: “Amikor becsuktam a szemem, megkönnyeztem az elmúlt hónapokat”