Míg nálunk a csalódottságon, az értetlenkedésen és a felháborodáson van a hangsúly a tegnap esti, Andorra elleni világbajnoki selejtező elvesztése után, a miniállamban a számukra óriási sikert hozó meccs sokáig emlékezetes marad. Érdemes megjegyezni, hogy a találkozón többségben voltak a magyar drukkerek (1000 nézőből mintegy 700 tőlünk érkezett), tehát előzetesen nem tüzelte fel az andorrai futballszimpatizánsokat a magyarok elleni vb-selejtező.

A hazai csapat szempontjából márcsak azért is óriási siker az 1-0-s győzelem, mert ez volt Andorra második győzelme hivatalos válogatott mérkőzésen. Ezt és a 88. percben beállt Ayala búcsúját emeli ki tudósításának bevezetőjében az andorrai szövetség honlapja, amely elhívja a figyelmet arra is, hogy már négy pontot gyűjtöttek, és nem utolsók a selejtezőcsoportban.

“2017. június 9-e része a történelemnek” – fogalmaznak a tudósításban. – “A magyarok elleni győzelemre nem csak az eredmény, hanem a 90 percen át mutatott játék miatt is emlékezni fognak. Andorra volt fölényben az első félidőben, de magyarok a másodikban is csak ritkán adtak munkát José Antonio Gomesnek.”

“Ezt az örömöt a játékosok, edzők, vezetők és szurkolók soha nem fogják elfelejteni, amit átélhettek Magyarország ellen a Nemzeti Stadionban” – írják, hozzátéve, nagyon szép búcsú volt ez a mérkőzésen egyébként a 88. percben beálló Ayalának, aki válogatottági rekorderként, 85 fellépéssel a háta mögött vonul vissza az andorrai nemzeti tizenegytől.