Marco Rossi először ülhetett hazai pályán, közönség előtt a válogatott kispadján. A szövetségi kapitány a finnek ellen 2-0-ra megnyert találkozó utána a játékosai mentalitását emelte ki.

Az elmúlt két mérkőzés során a fiúk nagy erőfeszítést tettek, a motiváltságukat megmutatták, és azt is, amit a kezdet kezdetén kértem tőlük. Örülök a mai sikernek, tényleg megérdemlik, hogy visszatérjen az önbizalmuk.

Ami a meccseket, a csapatot illeti, képesek vagyunk arra, hogy büszkévé tegyük a közönséget, nagyon jó érzés, hogy a nézők bizalmát visszaszereztük. Észországban ugyan nem sikerült nyernünk, de összességében elégedettek lehetünk a Nemzetek Ligájával, és továbbra is koncentrálnunk kell, meg kell tartanunk ezt a formát.

Két hét múlva lesz sorsolás az Eb-selejtezőre, mostantól pedig márciusig négy hónapunk lesz, ami sok idő. Úgy kell odaérkeznünk abban a pillanatban, hogy ez a mostani attitűd és önbizalom jellemezzen minket, mint ma az első félidőben.

A sajtótájékoztatón elárulta, hogy minek köszönhette a válogatott a Finnország elleni győzelmet.

Taktikailag sikerült meglepni a finneket. Főleg az első félidőben játszottunk támadófocit, ami győzelmet ért.

Persze az ellenfélnek is volt helyzete, de Gulácsi Péter ezúttal is bebizonyította, hogy kiváló kapus. A második játékrészben sajnos kényszerűségből kellett kétszer is cserélnünk, így ez befolyásolta a játékunkat. Gratulálok a csapatnak, megérdemelten nyertünk.

Rossi mindemellett szeretné ezt a győzelmet is a helyén kezelni.

A játék képe bizakodásra ad okot, de nem szállhatunk el magunktól, szerénynek kell maradnunk. A keret kialakításánál a legfontosabb mindig a forma és a fizikai kondíció. Kevés idő állt a rendelkezésünkre, összesen 25 napot tudtunk együtt készülni ősszel. Ennek ellenére taktikailag sokat fejlődtünk, kivétel ezek közül a tallini mérkőzés.

Elégedett vagyok a védelem munkájával, hatból öt meccsen jól működött. Ezúttal a három belső védős rendszert próbáltuk ki, ez bevált.

A finn szövetségi kapitány, Markku Kanerva a sérültjeikre, illetve a meg nem adott büntetőre hivatkozott.

–  Nem vagyunk boldogok, gratulálok a magyar válogatottnak, amely nagyon jól játszott. Kulcsjátékosaink hagyták ki sérülés, illetve betegség miatt a a mérkőzést. A második félidőben aktívabbak voltunk, ha megkapjuk a szerintem jogos 11-est, más lehetett volna a játék képe. Magyarország megérdemelten nyert. Nem koncentráltunk kevésbé, mint korábban, de sajnos pontatlanok voltunk.

Zárásképp a mieink méltatása mellett hozzátette: ma a kísérletezésé volt a főszerep.

–  Győzelemre próbáltunk játszani, de az is fontos volt, hogy új játékosokat próbáljunk ki, hiszen jövőre Eb-selejtezőket játszunk. Ők is megérdemelték a lehetőséget, nekem pedig látnom kellett, hogy tőlük mire számíthatok. Egy nagyon erős, motivált magyar válogatottól kaptunk ki, de ha ugyanolyan csapattal álltunk volna ki, mint korábban, akkor talán más eredmény született volna.

Finn-veréssel zártuk a Nemzetek Ligáját – megvan a csoport 2. helye