A magyar válogatott szövetségi kapitánya először az M4 Sportnak értékelte az első 2018-as magyar győzelmet.

A második félidőben túl sokat szenvedtünk, több szempontból is javulnunk kell, de ez a csapat túl sokáig nem nyert, picit talán féltünk, hogy újabb gólt kapunk. Ezen még a dolgoznunk kell, De a legfontosabb, hogy a játékosok a 93. percig hajtottak, küzdöttek és megérdemelten győztek le egy nemzetközi szinten is erős csapatot. A finnek ellen több hiba volt, és kevesebb szerencsénk volt, de a hit és a motiváció ott is megvolt, Büszke vagyok rájuk, nagyon fontos három pontot szereztünk a jövőnk szempontjából is. Hallottam a stadionon kívülről a magyar szurkolókat a meccs végén – mindent meg kell tennünk, hogy magunk mellé állítsuk őket. Üres lelátók előtt nehéz dolgunk volt és nem lett volna szerencsés kikapnunk másodszor is. Van még min dolgoznunk – mondta az olasz szakember, aki meghatottan és némán reagált arra a felvetésre, hogy miért épp néhai nagyapjának ajánlotta ezt a győzelmet.

A meccset követő sajtótájékoztatón így nyilatkozott Marco Rossi:

A játékosaim ugyanúgy harcoltak, mint Finnországban. Akkor kevésbé állt melléjük a szerencse, most jobban, elsősorban nekik jár a gratuláció. Technikailag és taktikailag is javulnunk kell majd, de az első félidőben elégedett voltam például a labdabirtoklással, az átadásokkal, a helyezkedéssel. A második félidőben egy olyan csapat benyomását keltettük, amely régóta nem nyert meccset, lehet, picit megijedtünk az esélytől. De a szerencse egy kicsit mellénk állt, így győztünk. Ha a szurkolók látják a javulást, biztosan mellénk állnak majd. Ma talán az üres lelátók miatt kisebb volt a nyomás rajtunk. Természetesen én is érzékeltem, amikor a 80. perc környékén megjöttek a drukkerek a stadion mellé, ez azt jelenti, hogy odafigyelnek ránk, szeretnének ők is minél több siker részesei lenni. Számomra ez egy jel, hogy odajöttek a meccs végére és támogattak minket, érezhették talán a csapat addigi akarását. A játékosok a kezdetektől velem vannak, követik az utasításaimat, így öröm velük dolgozni, azt pedig nem titkoltam soha, számomra mekkora megtiszteltetés, hogy a magyar válogatottat irányíthatom.

Elhangzott, hogy Sallai Roland a finnek ellen észrevehetetlen volt, ma viszont a mezőny legjobbja lett.

Viccesen mondhatom erről az állításról, hogy Magyarország a 10 millió szövetségi kapitány országa, de Olaszország 55 millióé, úgyhogy szerencsés vagyok, hogy itt lehetek, kevesebb embernek kell megfelelnem…. Ő egy nagy értékünk, figyelni kell rá, hogy mentálisan is rendben legyen.

A kapitány így összegezte az eddigi két meccsén tapasztaltakat.

Biztos el kell majd mennem egy vérvizsgálatra, annyit romlottak az eredményeim. Ennyire stresszes 10 napom talán még soha nem volt. Bevallom, hogy éreztem a nyomást, hiszen mindenki elvárja tőlünk a győzelmet. Sokkal fontosabb a győzelem, mint a jó játék, ezt el kell fogadni. Picivel több labdatartást várnék a csapattól a jövőben azért – tette hozzá.

Feltámadás: Óriási gólokkal verte a magyar válogatott a görögöket – videó