Mint beszámoltunk róla, válogatottunk magabiztos teljesítménnyel, 2-0-ra győzte a Észtországot a Nemzetek Ligájában. A találkozón eltiltása miatt nem foglalhatott helyet a kispadon Marco Rossi vezetőedző, akit segítője, Cosimo Inguscio helyettesített.

– Azt láttam vissza a játékosoktól, amire készültünk, amire kértük őket. Egyértelmű, hogy megérdemelten nyertünk, az ellenfélnek csak egy veszélyesebb helyzete volt a találkozó elején. Az ötödik mérkőzésen végre nem kaptunk gólt, szerencsére minden játékos a legjobbját nyújtotta – összegzett Inguscio, aki arról is beszélt, hogy a csapatba visszatérő Dzsudzsák Balázs csak csereként lépett pályára.

Dzsudzsák képességeit mindannyian ismerjük, erre vártunk, hogy végre kezdő legyen a klubcsapatában, megtörtént, így be is hívtuk.

Azonban azt gondoljuk, hogy Dzsudzsák még nem áll készen 90 percre az európai futballban. Abban a 20 percben, amikor pályán volt, maximálisan kivette a részét a győzelemből. A következő napokban eldöntjük, hogy kezdő lesz-e a finnek ellen, van rá esély, de még nem biztos.

Honlapunk kérdésére Inguscio arról is beszélt, volt-e, hogy magyarul szólt a játékosokhoz.

Természetesen előfordult, mondtam nekik, hogy “nyugi”, és néhány ehhez hasonló szót. Van, akivel spanyol kommunikálok, van, akivel angolul, de ez nem okoz problémát, mindenkivel szót értek. Néhány év alatt sikerült azért annyit elsajátítanom a magyar nyelvből, hogy az alapvető kifejezéseket használni tudjam.

Válogatott: Rossi nélkül, Bundesliga-gólokkal vertük az észteket, Dzsudzsák csereként tért vissza – videó