Pár nappal azután, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kritizált a közelgő Eb-selejtezők előtt, a napokban sokak számára meglepő – ám ugyanakkor szívhez szóló önvallomást tett közzé a közösségi oldalán. A bejegyzést változtatás nélkül közöljük.

Az edző munkája nem egyszerű szerep. Tudom, és mindig is tudtam ezt, már játékosként is. Az edző tanár, apa, barát, pszichológus, motivátor, és mindenek felett, bizonyos szinten, profi. Profi, aki a futballban szerzett tapasztalatait és az arról alkotott elképzeléseit adja át a játékosainak, a klubjának és a szurkolóknak. Egy Edző, nagy E-vel, egy személyben testesíti meg mindezeket, és valójában sokkal többet. Mindig kész megkérdőjelezni önmagát, és a nehéz időkben vállalja a felelősséget az elkövetett hibákért.

Alázattal és bátran adja szívét és lelkét ahhoz a nehéz és szép hivatáshoz, amelyet ellát. A nemzeti válogatott szövetségi kapitányának lenni még ennél is bonyolultabb feladat. A szövetségi kapitány egy nemzetet képvisel. Egy ORSZÁGOT.

Máshogyan dolgozik, de mindenekelőtt megpróbálja megtalálni a dolgok közötti egyensúlyt. Nem sok idő áll a rendelkezésére, hogy a csapatot formálja, de az idő alatt maximálisan próbálja a legjobbat kihozni a fiaiból. Csendesen dolgozik a kamerák mögött, de ott van, és mindenre odafigyel. Stábjával együtt mindent figyelemmel követ. Rója a kilométereket, hogy megfigyelje, megértse, mi a megfelelő alkalmazandó taktika a rendelkezésre álló erőforrások függvényében.

Sok emberrel találkozik, és izgatottan várja azt a pillanatot, amikor végre mélyen magába szívhatja a zöld téglalap varázslatos légkörét. Ez egy rendkívül összetett feladat, és megtiszteltetés számomra, hogy ezeket az embereket, az én embereimet képviselhetem.

Néhány héten belül visszatérhetünk a pályára küzdeni és minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy elérjük céljainkat. Mert ezek az emberek többet érdemelnek!

Hajrá Magyarország!

EB2020: Telt ház lesz a magyar-horvát selejtezőn – hivatalos