“Csalódás” – az Ilta-Sanomat c. lap szerint így foglalhatóak össze a Budapesten történtek. “Rossz játék és buta hibák” jellemezték a csoportját így is megnyerő finn válogatott produkcióját, “amihez nem szoktunk hozzá eddig” – így látta a vendégek kapitánya, Paulus Arajuuri a találkozót. A portál szerint a Pukki helyzeteit leszámítva – főként a második félidőben – veszélytelen finn kísérleteket különösebb megerőltetés nélkül verte vissza a magyar védelem, és összességében teljesen megérdemelt hazai siker született.

Hozzáteszik, a szlovén bíró hibázott, amikor nem adott 11-est a 61. percben Pukki és Vinícius találkozását követően, ami szerintük döntőn befolyásolta a meccs kimenetelét. Ugyanakkor nem erre fogják a vereséget, sokkal inkább Marco Rossit dicsérik, akit a meccs egyik “sztárjának” láttak és aki a lap szerint remekül nyúlt hozzá a csapatához, semlegesítve nagyrészt a finnek eddigi sikeres taktikáját is. A jó védekezés és azt, hogy a magyar válogatott már a középpályán agresszívan letámadott, ugyancsak piros pontként írják a magyar kapitány neve mellé.

Kiemelik Szalai Ádámot is, mint a meccs egyik legjobbját / sztárját, aki a két csapat szeptemberi találkozóján még szerintük azzal tűnt ki, hogy állandóan elesett és reklamált, ezúttal viszont azon a szinten futballozott, ahogyan tud és Pukkit is elhomályosította a pályán játékával.

A legjobb jelenet a magyar-finnen: Orbán kétszer is helyretette Pukkit – videó

Az Yle úgy fogalmaz, hogy a magyar válogatott tökéletesen kihasználta a finn védelem és védekezés gyengeségeit. A vendégek eddigi hőse, Teemu Pukki szerint viszont támadásban sem nyújtottak túl sokat. Ő is előjött emellett a szerintük büntetőgyanús szituációval.

Voltak lehetőségeim, amiket jobban ki kellett volna használnom. Volt a meccs végén is egy szituáció, amikor véletlenül került elém a labda, akkor is gyorsabban kellett volna reagálnom. De volt egy olyan helyzet is, amikor a védőm eltalálta a lábamat, de nem ezen múlott, felesleges már erről beszélni. Kemény meccs volt és sajnos nem az történt a pályán, amit szerettünk volna, amiért idejöttünk. Különösen az első félidőben nyújtottunk csalódást keltő produkciót. Nem értük el egyáltalán azt a szintet sem védekezésben, sem támadásban, amire képesek vagyunk – mondta a Norwich City csatára.

Helsingin Sanomat c. lapnak is nyilatkozott a fentebb említett finn csapatkapitány, Paulus Arajuuri, méghozzá igen zaklatottan.

Nagyon rossz meccset játszottunk és nem tudom, hogy miért. Nem az a finn válogatott voltunk, amely olyan sikeres volt a korábbi mérkőzéseken. Rohadtul idegesítő, hogy ilyen módon tudtuk csak befejezni a csoportmeccseket. Ma megmutattuk, hogyan nem szabad játszani, mert ez semmilyen sikerre nem vezet. Megfizettünk a hibáinkért, ezen a szinten még 95 százalék is kevés – dühöngött a védő.

Az Iltalehti szerint Magyarország “elintézte” a finneket, ennek ellenére utóbbiak lehettek a boldogabbak csoportelsőségükkel. A finn játékosok közül elsősorban a védelembe bekerülő Sauli Väisänen kapja a kritikákat, szerintük mindkét gólban szerepe volt.

A Savon Sanomat is nagy csalódásról ír, a Turun Sanomat pedig arról, hogy fájdalmas véget ért a Nemzetek Ligája csoportköre a finnen számára.