A montenegrói/szerbiai rs.n1info.com a debütáló Faruk Hadzibegic csapata remek főpróbát tartott a magyar válogatott elleni fordítással, a Csehország elleni, szeptember 10-i Eb-selejtező előtt. A portál kataszfrofális kezdésnek nevezi, hogy a vendégek már a 3. percben betaláltak, és a hazaiak különösen a gólszerző Holenderrel nem bírtak a meccs első negyedében a beszámoló szerint. Montenegró viszont a nehéz kedés után “fel tudott ébredni”, Dibusz egy nagyot még védett, de a volt újpesti Kosovic lövésénél már ő is tehetetlen volt.

A második játékrészben egy korábbi NB I-es játékos, a nem is olyan rég az MTK-nál is megfordult kapus, a csereként beállt Petkovic is igazolta jó formáját, ám végül nem ő, hanem a saját maga által kiharcolt és értékesített 11-essel jelentkező Mugosha lett a meccs hőse győztes góljával. A lap szerint a meccs megmutatta, hogy összességében

“Montenegró jobb mint Magyarország”.

A Vijesti is Hadzibegic győztes debütálását és a montenegrói fordítást emeli ki cikkében, hozzátéve, hozzátéve, hogy a hazaiak harmadik meccsükön is veretlenek maradtak Magyarország ellen.

Ráadásul Montenegró öt év(!), azaz 2014 után először tudott barátságos mérkőzést nyerni – legutóbb Ghána volt “az áldozat”.

A bemutatkozó kapitány, Faruk Hadzibegic elégedett volt, de elszállni azért nem akart a 2-1-s győzelemtől.

Boldog vagyok, de eufóriáról azért nincs szó. Örülök a győzelemnek, de láttam hibákat, amelyeket ki kell javítanunk. Javítani persze mindig könnyebb egy siker után. Annak különösen örülök, hogy úgy tudtunk nyerni, hogy korán gólt kaptunk, a csapatban viszont volt annyi akarat és energia, hogy fordítani tudjon. Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, bár ez a játék még messze volt attól, amit látmi szeretnék. Néhány játékos nem tudta elkapni a megfelelő ritmust. Azt szeretnénk elérni, hohy Montenegró válogatottja arra a szintre jusson el, amelyen a volt jugoszláv tagköztatársaságok állnak, ezzel a harci szellemmel és a szurkolók ma is látott támogatásával el is érhetjük majd a célunkat – fogalmazott a bosnyák szakember.

A Mondo úgy látta, hogy a magyar válogatott komoly gondokat okozott a meccs elején a hazaiaknak, több gólt is szerezhetett volna akár, de aztán fokozatosan magára talált a hazai csapat és végül megérdemelten fordított. Kiemeli a portál, hogy a podgoricai találkozót élőben tekintette meg a helyszínen Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, valamint a montenegrói kormányfő, Dusko Markovic, illetve a balkáni ország elnöke, Milo Djukanovic is – mint ahogy Csányi Sándor MLSZ-elnök is ott volt a találkozón.

A Cafe del Montenegro nevű oldal szerint Montenegró meg tudta törni a magyarokat két góljával, bár a “Bátor Sólymok” – a hazai válogatott beceneve – igazán minőségi futballt nem tudott bemutatni csütörtökön. Ennek ellenére a lap úgy véli, az első tíz percet leszámítva Montenegró kézben tartotta a találkozót. “Csapatunk szorításban és görcsben kezdte a meccset, de aztán egyre magabiztosabbá vált” – írják.

Elmaradt egy piros lap a magyar válogatott meccsén: “Szétkönyökölte a srác a homlokomat” – értékelések Montenegróból