Hetven perc jutott kedd este a magyar válogatott csapatkapitányának, Dzsudzsák Balázsnak, aki a walesiek elleni 1-0-ra megnyert Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen 102. alkalommal lépett pályára a nemzeti dresszben, így immár egyedül áll az örökrangsor második helyén, mivel megelőzte Bozsik Józsefet. Az Egyesült Arab Emirátusokban légióskodó szélső a lefújást követően az újságíróknak elmondta, reméli, sokáig fenntartja ezt a formáját hazai pályán a magyar válogatott.

– Nagyon büszke vagyok, hihetetlenül munka és meló van abban, hogy júniusban a magyar válogatott ilyen szintű tétmeccseket kétszer így lehozott – utalt az Azerbajdzsán és a Wales elleni összecsapásokra Dzsudzsák. – Nem nagyzolok, ha azt mondom, az első félidőben parádésan játszottunk, és tényleg centiken múlott, hogy ne legyen kettő vagy három-nulla. Le a kalappal a csapat és a szurkolók előtt is, köszönjük szépen. De nyilván nincs még vége, igaz, hogy az öltözőben most rendeztünk egy kis fiesztát, de azért még nagyon sok meló van előttünk.

Nálam sem a PSV-ben, sem a Dinamo Moszkvában, se sehol nem volt kérdés, hogy a válogatott a prioritás.

Most vagyunk a válogatott karrierem során a legsikeresebb periódusban, ez egy olyan dolog az életemben, amit semmilyen szintű egyéni siker vagy klubcsapat nem tudna überelni.

ami itt uralkodik az országban, amikor megnyerünk egy meccset, az semmilyen érzéshez nem hasonlítható,

amikor 18 ezren énekeltük torkunk szakadtából a himnuszt… Ez az ország, ez a csapat most tényleg egy szívként dobban, ami három évvel ezelőtt volt szintén jelen. Nagyon remélem, hogy ez az út odáig vezet, ahol múlt héten még csak turistaként volt, amikor megnéztük az Eb egyik helyszínét. Ezt a célt kitűztük magunk elé.

Csapatkapitányunk újabb mérföldkőhöz érkezett. 👏👏⚽️🇭🇺

Közzétette: csakfoci.hu – 2019. június 11., kedd

Dzsudzsák hozzátette, most nem kell elszállniuk, nem kell azt hinni, hogy már továbbjutottak, ezt nem engedhetik meg maguknak, ugyanúgy alázatosan kell játszaniuk, csúszni-mászni, mint eddig is. Megjegyezte, hogy bátran ki meri jelenteni, eddig sem volt motivációs problémájuk, és ezek után sem lesz, hogy csoportelsők, a legnagyobb riválisokat kétszer is legyőzték hazai pályán.

– Csak azt várjuk, mikor lesz újra szeptember, mikor lesz újra telt ház. A kezünkben van a sorsunk, hogy újra történelmet írhassunk és nagy jövő elé helyezzük a magyar labdarúgást. Látszik, hogy a munka és a fegyelmezettség meghozza a gyümölcsét. Nem szeretnék semmit elkiabálni, még nagyon sok meló van előttünk. Összeállt az a mag, ami álmából felébresztve is tudja a másik gondolatát, mindenki kisegíti a másikat, óriási szívvel és odaadással teszi a dolgát  – emelte ki a csapatkapitány, aki a csakfoci.hu-nak arra a szituációra is kitért, amikor a meccs végén a szurkolók szinte teljesen levetkőztették, alig maradt rajta valami.

Az legyen a legnagyobb problémám, hogy levetkőztettek a szurkolók. Nálam a magyar szurkolóktól jobban senki nem érdemli meg, hogy azon kívül, hogy a pályán tesszük a dolgunkat és sikeresek vagyunk, ereklyékkel is megajándékozzuk őket. Ez nálam szent és sérthetetlen. A kapu mögöttiek darabokra szedtek. 

LENKÓ PATRIK

Magyar-walesi: “A szív diadala volt” – a hőssé vált Pátkai nem sértődött meg Bakuban