A csakfoci.hu a szokásokhoz híven ezúttal is megszavaztatta olvasóit, hogy milyen kezdőcsapattal állítanák ki a magyar válogatottat a Wales elleni Eb-selejtezőre. A drukkerek által összeállított kezdő valamivel több mint 4000 voks alapján készült el – egy nap alatt érkezett ennyi szavazat.

Kapusposzton ezúttal sem volt kérdés, Gulácsi Péter kapta toronymagasan a legtöbb szavazatot (94), mint ahogyan a védelemben Lovrencsics Gergő (84%) és Willi Orbán (84%) helye is megkérdőjelezhetetlen. Az RB Leipzig középhátvédjének párja a védelem közepén az előző két Eb-selejtezőn egyaránt a kezdőcsapatban bizonyító Baráth Botond lett (47%), de Kádár Tamásnak (45%) így is lett helye a szurkolók tizenegyében, ezúttal a balhátvéd posztján – az azeriek ellen játszó Korhut Mihály kárára.

A védekező középpályás pozíciójában is egyértelmű fölénnyel nyert a Bologna játékosa, Nagy Ádám (78%), mellé középre Kleinheisler Lászlót tennék a drukkerek Marco Rossi szövetségi kapitány helyében. A támadó feladatokkal Varga Rolandot (30%) – a Bakuban játszó Nagy Dominik helyett –, Szoboszlai Dominikot (56%) és Dzsudzsák Balázst (50%) bíznák meg az olvasók, míg a középcsatár posztjáról kirobbanthatatlan Szalai Ádám (80%)

A magyar válogatott Wales elleni kezdőcsapata a szurkolók szavazatai alapján (4-1-4-1)

Gulácsi (94%) – Lovrencsics (84%), Orbán (84%), Baráth (47%), Kádár (45%) – Nagy Á. (78%) – Varga R. (30%), Kleinheisler (46%), Szoboszlai (56%), Dzsudzsák (50%) – Szalai (80%)

A walesiek elleni Eb-selejtezőnk 20.45 órakor kezdődik a Groupama Arénában.