Mint ismeretes, a Georges Leekens-korszak harmadik meccsén is nyeretlen maradt a magyar válogatott, 1-1-es döntetlent játszva a kazahok és a skótok elleni hazai vereséget követően.

Az M4 Sport mutatott rá arra, hogy ezzel a belga kapitány különös és nem túl pozitív rekordot tudhat magáénak az elmúlt egy évtizedet tekintve. Leekens előtt hét szövetségi kapitány sem kezdett olyan rosszul a válogatott kispadján, mint ő (a hétből két trénernek, Csábi Józsefnek, illetve a belga stábjában is helyet kapott Szélesi Zoltánnak egy, valamint két meccs jutott, de mindketten tudtak így is győzni).

Leekens látott pozitívumokat a fehéroroszok ellen is: „Lépésről lépésre haladunk, fel kell építeni a játékunkat”

Egyedül Egervári Sándornak volt két veresége az első két meccsén – akárcsak Leekesnek -, de tegyük hozzá, hogy azokat Svédország, illetve Anglia ellen vívta a nemzeti csapat, majd a harmadik találkozón, Moldova ellen már megszületett az első Egervári-siker a válogatottnál. Leekens esetében erre legalább szombatig és a negyedik, Ausztrália elleni meccsig biztosan várnunk kell.

A legjobb rajt egyébként Dárdai Pál nevéhez fűződik az elmúlt 10 évben, 2 győzelemmel és 1 döntetlennel kezdett, de Bernd Storck és Erwin Koeman sem kapott ki.