A The Guardian a “Magyarország lelépte Walest, miután Bale a legkönnyebb helyzetet is elrontotta” címet adta a tudósításának, majd a helyszínről jelentkező újságíró a továbbiakban is főleg a Real Madridban is pocsék szezont futó játékos ziccerét boncolgatja.

Ez volt az a lehetőség, amit Gareth Bale normális esetben csukott szemmel is belövi

– a tizenegyespontról, már csak a kapust kellett volna átjátszania. A hiba végül döntőnek bizonyult” – írják.  Az újságíró Pátkai gólját “erőteljesnek és nyugtalanítónak” jellemezte.

“Késői vereséget szenvedett Wales Magyarországon” – írja a BBC, amely hozzáteszi, ez az Eb-kvalifikációra való tekintettel is komoly csapás, tovább a remek hangulatot teremtő magyar szurkolókról is említést tett. Az oldal a Rossi-csapattal kapcsolatban megjegyezte a sok gondot okozó kontratámadásokat, valamint a veszélyes rögzített szituációkat,

a meccs legjobbjának pedig Szoboszlai Dominikot választotta.

“Sokba kerülő vereséget szenvedett Giggs csapata” – kezdi beszámolóját a walesonline.co.uk, hangsúlyozva, hogy Walest ismét megbüntették az esélyek elmulasztásáért , így a kvalifikációs remények egyre halványabbak. A lap a vendégek közül Joe Allent választotta a legjobbnak (9-es osztályzat), míg Gareth Bale-t (5) a legrosszabbnak.

Magyar-walesi: “Nálam a szurkoló szent és sérthetetlen” – így reagált a gatyára vetkőztetett Dzsudzsák