Egy, most már évek óta húzódó ügy végére kerülhet pont német lapértesülések szerint. A Bild számolt be arról, hogy Willi Orban, az RB Leipzig német, magyar és lengyel gyökerekkel is bíró alapembere végre tényleg magyar válogatott lehet.

A lap úgy tudja, hogy a 25 éves középhátvédet Georges Leekens szövetségi kapitány, illetve az MLSZ is szeretné a nemzeti csapat mezében látni, erre pedig ősszel, a Nemzetek Ligája meccsein sor is kerülhet, a Bild szerint szeptemberben vagy októberben mutatkozhat be Orban piros-fehér-zöldben.

A magyar édesapával rendelkező bekk neve és magyar válogatottsága már bő két évvel ezelőtt, Bernd Storck kapitánykodásának első hónapjaiban téma volt a német, illetve magyar sajtóban, a lipcsei futballista azonban kivárt, ugyanis elsősorban német válogatott szeretett volna lenni. Erre azonban sem a 2016-os Eb-n, sem a 2017-es Konföderációs Kupán és a csütörtökön rajtolt oroszországi vb-n sem lett lehetősége.

Mivel a lap szerint most is legalább négyen (Jérôme Boateng, Niklas Süle, Mats Hummels és Antonio Rüdiger) állnak előtte a sorban a Nationalelfnél, Orban is előnyösebbnek látja már, ha a német helyett a magyar csapatot választja. A korábbi német U21-es válogatott védő 2015-ben igazolt a Kaiserslauterntől Lipcsébe, ahol 99 Bundesliga-bajnokin szerepelt eddig és 8 gólt szerzett, a csapatkapitányi karszalagot is felvehette már a Gulácsi Pétert (és Lőw Zsoltot) is foglalkoztató klubnál.

A Bild szerint egyébként az anyai ágon lengyel származású bekk számára a lengyel válogatottság nem téma.

Az MLSZ-től is reagáltak a hírre

A csakfoci.hu megkeresésére Szabó Gergő, a magyar válogatott sajtófőnöke így reagált a Németországban megjelentekre:

“A magyar válogatott szakmai stábja figyelemmel kíséri azokat a játékosokat, akik a szabályok szerint játszhatnak a magyar válogatottban. Minden olyan labdarúgó számára, aki elősegítheti a magyar válogatott minél jobb szereplését, és szeretne is játszani a nemzeti csapatban, az ajtó nyitva áll. Ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy egy-egy konkrét személyre – amíg a döntését nem hozza meg – nem lenne korrekt bármilyen sajtóban megjelenő nyilatkozattal nyomást gyakorolni”.