A kezdősípszótól kezdve esélyeshez méltóan játszott a házigazda orosz válogatott, amely már a 9. percben helyzetbe került. Zsirkov beadása után csak blokkolni tudtak a szaúdi védők. Három perccel később a hazaiak fölénye góllá érett, egy pontatlan szöglet után Golovin beadására Gazinszkij érkezett középen és fejelt a kapuba (1-0).

Foci vb: Így reagált Putyin a torna és az oroszok első góljára – videó

A folytatásban az oroszok két góllal is vezethettek volna, azonban al-Sehri tisztázni tudott Kutyepov elől. A 24. percben kényszerűségből változtattak a hazaiak, Dzagojev sérülés miatt kénytelen volt elhagyni a pályát, helyére Cserisev állt be. A 43. percben Zobnin passzolt a csereként beálló Cserisevhez, aki egy csellel két védőt elfektetve a kapu rövid felső sarkába bombázott (2-0).

A második játékrész 58. percében szépíthettek volna a szaúdiak, de al-Davszari beadása után al-Szahlavi öt méterről a kapu mellé lőtt. Az oroszok több helyzetet is kialakítottak, de hol pontatlanul céloztak, hol a szaúdi védők mentettek. A 71. percben a csereként beálló Dzuyba egy baloldali beadás után fejjel volt eredményes (3-0), majd a a 91. percben 15 méterről Cserisev kilőtte a hosszút (4-0). A 94. percben Golovin egy jól eltalált szabadrúgásgóllal alakította ki az 5-0-s végeredményt.

A-Csoport, 1. forduló:

Oroszország-Szaúd-Arábia 5-0 (Gazinszkij 12., Cserisev 43. és 91., Dzjuba 71., Golovin 94.)

Oroszország: Akinfejev – Mário Fernandes, Kutyepov, Ignasevics, Zsirkov – Gazinszkij, Zobnyin – Szamedov (Kuzjajev, 64.), Dzagojev (Cserisev, 24.), Golovin – Szmolov (Dzjuba, 70.)

Szaúd-Arábia: al-Majuf – al-Breik, Oszama Havszavi, Omar Havszavi, al-Sahrani – Otajf (al-Muvallad, 64.), al-Dzsasszim, al-Faradzs – al-Sehri (Bahebri, 73.), al-Davszari, al-Szahlavi (Assziri, 84.)

Ki nyeri a 2018-as vb-t? Tippelj és nyerj itt!