A hosszabb ideje három ország – Németország, Magyarország és Lengyelország – válogatottságával is kacérkodó Willi Orban a vb-selejtezők csoportkörének lezárulta után nem sokkal fogalmazta meg először egyértelműen, melyik nemzeti csapat az elsőszámú választása.

Nem meglepő, hiszen eddigi nyilatkozatai is sejtették már, mégis most beszélt végre konkrétan is arról, hogy az elsőszámú célja az, hogy a címvédő keretébe verekedje be magát majd a 2018-as világbajnokságig.

Ha tudom hozni a formámat a Leipzigben, bármi lehetséges. Igaz, a Nationalelf védelmében rengeteg jó alternatíva és választás áll a kapitány előtt, úgyhogy valami extrát is mutatnod kell, ha fel akarod magadra hívni a figyelmet.

Nem az számít elsősorban, hogy a szüleim révén magyar vagy lengyel válogatott is lehetnék, a német csapat egyértelműen az elsőszámú opció a számomra. Bár a másik két válogatottban talán gyorsabban lehetőséget kaphatnék, de nem feltétlenül az a típus vagyok, aki a könnyű utat választja

– fűzte hozzá a BL-szereplő, 24 éves bekk, aki 2015 óta játszik a Bundesliga-csapatban.

Mint ismeretes, Orban lehetséges magyar válogatottságáról a nemrég menesztett magyar kapitánnyal, Bernd Storckkal egyeztetett korábban a védő, a szakember távozása így aligha a mi malmunkra hajtja a vizet, mint ahogy az sem, hogy a németekkel (és a lengyelekkel) ellentétben nem jutottunk ki a 2018-as, oroszországi világbajnokságra. Ráadásul úgy tűnik, a játékos is egyértelműen elkötelezte magát a németek mellett.