A Fehéroroszország elleni győzelmet követően a négygólos vereséggel kezdő észteket fogadta a magyar U19-es válogatott az Eb-selejtező 3. csoportjának 2. fordulójában.

Előzetesen a csoport legkönnyebb ellenfelének ígérkezett Észtország, ám elég hamar kiderült, hogy rendesen meg kell izzadnia a magyar csapatnak, ha be akarja gyűjteni ezúttal is a három pontot, a vendégek ugyanis rendkívül masszívan és szervezetten védekeztek. A magyarok támadójátékában kevés veszély volt, hiányoztak a váratlan egyéni megoldások, éppen ezért pedig nem is igazán sikerült igazán nagy helyzetet kialakítani az első játékrészben.

A szünetben változtatott is Tímár Krisztián szövetségi edző – igaz az észtek, akik addig elégedettebek lehettek, hármat is cseréltek -, és valamelyest sikerült nagyobb mezőnyfölényt kiharolcnia a mieinknek, Kerezsi és Sztojka pedig ígéretes lövésekkel is próbálkozott.

Az egyre többször a kapu elé jutó magyar válogatott végül a 73. percben törte meg a jeget, Kerezsi passzolt a jobb oldalról a középen álló Sztojkához, aki egy látványos labdaátvétellel becsapta a körülötte lévő védőket és 21 méterről, külsővel a jobb alsóba lőtt, 1-0.

Nyolc perccel később Benczenleitnert vágták fel a vendégek 16-osán belül, a jogosan megítélt tizenegyest pedig Sztojka magabiztosan lőtte a jobb sarokba, 2-0. A mieink végül ha kissé nehézkesen is, de hozták a kötelezőt az észtek ellen.

A csoport másik mai mérkőzésén utolsó ellenfelünk, Ausztria 1-1-et játszott a fehéroroszokkal, így a mieink vezetik a négyest, és a keddi utolsó forduló eredményétől függetlenül kiharcolta a csoportból való továbbjutást az elitkörbe.

U19-es Eb-selejtező, 3. csoport, 2. forduló

Magyarország-Észtország 2-0 (Sztojka, 73., 81. – 11-esből)

Magyarország: Senkó – Török (Szujó, 71.), Csinger, Debreceni, Benczenleitner – Farkas (Kerezsi, 46.), Sztojka, Biben (Nagy O., 67.) – Kovács, Németh (Szendrei, 58.), Redzic (Gera, 58.).

Észtország: Lagus – Nikolajev (Jalle, 46.), Liit, Tougjas, Smirnov (Teevali, 76.) – Viidas (Leoke, 64.), Vetkal, Kallas, Kore (Ivanov, 46.) – Kiivit (Kuraksin, 46.), Usta.

– Nagyon boldogok voltunk az első gól után, nagyon sok energiába telt az ellenfelet feltörni. A félidőben is mondtuk a fiúknak, hogy extra teljesítményre van szükség. Dominikről tudtuk, hogy ez benne van, de most meg is mutatta. Hátul nem sokat engedtünk az ellenfélnek és biztos voltam benne, hogy előbb-utóbb feltörjük őket. Nagyon jó a csapategység, győzelemre éhes a társaság, ez ma is látszott, a találkozó végén még akár több gólt is lőhettünk volna. Az osztrák egy kombinatívabb játékot tervezünk, szeretnénk ott is bizonyítani – nyilatkozta a mérkőzés után Tímár Krisztián szövetségi edző.