A Szélesi Zoltán vezette U17-es együttes a legjobb csoportharmadikok között került a tavaszi elitkörbe, így a negyedik kalapból várta a szerdai sorsolást. Az első kalapból a holland, a másodikból a görög, a harmadikból a szlovák válogatott került a csoportunkba – írja az mlsz.hu.

Ebben a korosztályban 32 együttes szerepel az elitkörben, amely nyolc csoportban zajlik tavasszal. A csoportgyőztesek mellett a hét legjobb csoportmásodik is tagja lesz a májusi, izraeli Európa-bajnokságnak.

Az U19-es válogatottunk csoportelső lett októberben Tímár Krisztián vezetésével, ezért a második kalapba kapott besorolást. A 28 elitkörös válogatottat hét csoportba sorsolják, és a tavaszi minitornák első helyezettjei jutnak ki a szlovákiai kontinensviadalra. A mieink az első kalapból a törököket kapták, a harmadikból az izraelieket, a negyedikből a skótokat. A törökök hibátlan mérleggel nyerték meg a csoportjukat, Izrael a hollandok mögött lett második, míg a skótok a legjobb csoportharmadikként jutottak tovább, Horvátország és Örményország mögött.

Az elitkörös sorsolás mellett elkészítették a következő idény U17-es és U19-es selejtezőjének beosztását is. Előbbiben nem vagyunk érdekeltek, mert 2023-ban Magyarország rendezi az Európa-bajnokságot, míg az U19-esek Írországot, Walest és Gibraltárt kapták.

A minitornák házigazdáit hamarosan kijelöli az UEFA.

A Fener után Szalai is megszólalt a jövőjéről – topcsapatok érdeklődéséről is beszélt