Egy fokkal jobban kezdtek a törökök Győrben, veszélyes akciókat vezetve, de igazán nagy ziccerük nekik sem volt. A 21. percben azért be kellett mutatnia egy komoly bravúr Senkónak Elmaz szabadrúgásánál, igaz, lesállás miatt nem is lett volna érvénytelen a török gól.

Nem úgy a magyar a 22. percben! Zehirtől vette el a labdát Benczenleitner, majd jó 20 méterről kapura is lőtt, a labda pedig a török kapus, Cetin ügyetlenkedése miatt is a hálóban kötött ki (1-0). A 33. percben Vancsa duplázhatta volna meg az előnyünket, de közeli lövését védte a kapus.

A félidő végét kicsit még megnyomták a törökök, de kiegyenlíteni nem tudtak. A fordulás után sem sikerült ez sokáig nekik, sőt, az 51. percben Vancsa megint betalálhatott volna, de 11 méteres lövése elkerülte a kaput. Pár perccel később Németh Dániel kísérlete is alig tévesztett célt.

A 81. percben azonban jött a hidegzuhany, a csereként beállt Akgün saját kipattanóját vágta a hálóba (1-1), és mivel nem sokkal később Izrael vezetést szerzett a másik csoportmeccsen, komoly veszélybe került a magyar Eb-esély. Még egy góllal ki lehetett volna harcolni a kijutást, de a mindent eldöntőt találatot végül a törökök vitték be – Elmaz 11-esből volt eredményes (1-2) a 95. percben.

Ezzel a magyar U19-es válogatott nem tudta megnyerni sem a mérkőzést, sem elitkör 1-es számú csoportját, így Eb-álmai is odalettek.

U19-es Eb-selejtező, elitkör, 1. csoport:

Magyarország – Törökország 1-2 (Benczenleitner 22., ill. Akgün 81., Elmaz 95. – 11-esből)

A másik meccsen: Izrael – Skócia 1-0

U21-es Eb-selejtező: Vitatható 11-es vette el a magyar bravúrt Lengyelországban – videó