I. félidő:

Váltakozva kerültek veszélybe a kapuk a meccs első negyedében, Az első helyzet a házigazda lengyeleké volt, de Zurawski lövésénél Szendrei blokkolt. Pár perccel később Kiss Tamás ígéretes lövőhelyzetben törte el a labdát, majd Csongvai kezezésénél(?) reklamáltak 11-est a hazaiak. “Válaszul” Kerkeznek is volt egy veszélyes betörése, illetve lövése.

A 19. percben Benedyczak találta el 17 méterről a jobb oldali kapufát. Hét perccel ezután Németh lábában is benne lehetett volna a
vezető gól egy kontra végén, de végül nem lőtt kapura a magyar támadó.

Az első félóra végén Zalewski hagyott ki nagy lehetőséget, majd Kiss kísérleténél lépett közbe egy lengyel védő. A 35. percben aztán jött a vezető gólunk, méghozzá egy remek akció végén: Kiss szép sarkazással tette a labdát a Marco Rossi keretében is megfordult Baráth Péterhez, aki jól adott középre, Németh András pedig 5 méterről a kapuba lőtt (0-1).

A 38. percben Skóras is eltalálta a “magyar” kapufát, majd Kozlowski lövésénél működött jól a vendégblokk. Ezzel zárult az igencsak eseménydús félidő.

II. félidő:

Lengyel akciókkal kezdődött a második játékrész, Hegyi Krisztiánnak kétszer is közbe kellett avatkoznia, de aztán jó tíz perc után csökkent a nyomás a kapunkon. A hazaiak uralták a mezőnyben a játékot, de a fegyelmezetten védekező magyar csapat állta a sarat.

Sőt, a 73. percben Németh közel állt ahhoz, hogy duplázzon, de 15 méteres lövése – ha kevéssel is, de – elkerülte a kaput. Egy percre rá viszont közel jártak az egyenlítéshez a hazaiak, ám Hegyi nagy bravúrral, lábbal védte Bialek lövését.

A hosszabbításban jártunk már, amikor jött a drámai és kissé érthetetlen fordulat: egy erősen vitatható tizenegyest kaptak a lengyelek lökés(?) miatt, a magyar játékosok pedig hiába reklamáltak a norvég játékvezetőnél, Kristoffer Hagenesnél, a bíró büntetőt ítélt. Skóras lövésébe beleért aztán Hegyi, de a labda végül a jobb sarokban kötött ki.

Ezzel lett 1-1 a vége a feszült hangulatban befejeződött Eb-selejtezőnek Zabrzéban.

U21-es Eb-selejtező, B-csoport:

Lengyelország – Magyarország 1-1 (Skóras 95. – 11-esből, ill. Németh A. 35.)

Magyarország: Hegyi – Csongvai (Skribek, 76.), Balogh Bo., Mocsi, Iyinbor, Kerkez (Hidi S., 86.) – Szendrei (Radics, 80.), Baráth P., Kata, Kiss T. (Tamás O., 76.) – Németh A.

Gera az U21-es dráma után: “Csalódott vagyok a büntető miatt, de büszke a játékosokra”