A felvidéki klub múlt héten elindította a „Nélküled az erkélyről: énekelj, Kárpát-medence!” kezdeményezést. Szombaton, 2020. március 28-án 16:50-től, a hivatalos meccskezdés előtt 10 perccel közösen énekelték el a DAC klubhimnuszát, az Ismerős Arcok Nélküled című dalát. Mindenki a saját ablakából, balkonjáról, erkélyéről vagy udvarából, így áténekelve a koronavírus által újra lezárt határokat is.

A felhívásra számos felvidéki, magyarországi, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai sportegyesület és egyéb szervezet csatlakozott, így magyarok tízezrei énekeltek egyszerre.

Az éneklésről készült megjelenések több millió emberhez jutottak el.

A sikeren felbuzdulva úgy döntött a DAC, hogy a közös éneklést e hét szombaton, 2020. április 4-én ugyanebben az időben, 16:50-kor megismétlik. Az e heti éneklés mottója: Aki velünk tart, az nincs egyedül!

Kérik az egész Kárpát-medence lakosságát, csatlakozzanak szombaton, énekeljünk együtt, határtalanul! Fogjunk össze, mutassuk meg az összetartozás erejét – hiszen mi mind egy vérből valók vagyunk – olvasható a DAC hivatalos honlapján.

Amikor szombaton 16:50-re ugrik az óra, indítsák el az alul található youtube-videót a dal hivatalos verziójával.