Mint ismeretes, Gera Zoltán vezetésével a több alapemberét is nélkülöző magyar U21-es válogatott mindhárom csoportmeccsét elveszítette a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon, így nem jutott a májusban sorra kerülő egyenes kieséses szakaszba.

“A szakember önkritikusan beszélt csapata és önmaga teljesítményéről. Elmondta, mind a játék színvonala, mind az eredményesség terén jelentősen fejlődnie kell a korosztálynak. A hazai rendezésű Eb-n több szempontból is kedvezőtlenek voltak a körülmények. A fiatal szakember számára nagy kihívást jelentett a feladat, amelyet csak részben sikerült megoldania, s hibákat is elkövetett. Ez igaz az általa vezetett szakmai stábra és a kiválasztott játékosok teljesítményére is” – írja az mlsz.hu.

Az elnökség a beszámolóban elhangzottak értékelése után úgy döntött, hogy a pályája elején járó edző érdemes a folytatás és a bizonyítás lehetőségére.

“A tagokat Gera Zoltán reális és önkritikus helyzetelemzése, illetve a jövőre vonatkozó elhivatottsága, a szükséges változtatásokkal kapcsolatos elképzelései, sportolói tapasztalata és gyarapodó szakmai felkészültsége győzte meg. Az elnökség úgy ítéli meg, hogy a szakember az elmúlt két és fél éves munka során a kritikus kérdésekben olyan tapasztalatokat gyűjtött, amelyeket a következő években hasznosíthat a csapat sikeresebb felkészítésében.”

Megvan, mikor és hol kapja meg a Fradi a bajnoki trófeát

Az MLSZ elnökségi tagjai gratuláltak a Ferencvárosnak a 32. bajnoki címéhez, egyben arról is határoztak, hogy támogatják a klub kérését, miszerint az ünnepség és az OTP Bank Liga-serleg átadása a május 8-i zárómérkőzés (Budapest Honvéd–Ferencváros) után, az Albert Flórián-szobornál történjen.