A sport.ro információi szerint két magyar játékos is rasszista tartalmú kifejezéssel illette a románokat azután, hogy a két ország U21-es válogatottja Eb-csoportmeccset játszott egymással az új Bozsik József Stadionban.

A portál úgy tudja, hogy az öltözőfolyón történtek az inzultusok, amelyeket követően a román szövetség hivatalos panasszal is élt az UEFA-nál. “Minden adatot megkapott az európai szövetség a történtek kapcsán” – írják, hozzátéve, hogy “egyáltalán nem elszigetelt esetről van szó”.

A román szövetség maga is megerősítette a portálnak a feljelentés tényét.

“A magyar-román U21-es mérkőzés végén a román válogatott stábtagjai a játékosoktól értesültek arról, hogy az ellenfél két futballistája oda nem illően viselkedett a találkozó alatt, majd a lefújást követően is hasonló eset történt az arénában. Szövetségünk minderről értesítette az UEFA-t” – olvasható a közleményükben.

A románok csapatkapitánya, Marius Marin az egyik közösségi portálon posztolt a mérkőzés után: “Ezek a cigányok, ahogy neveztetek bennünket a pályán, 2-1-re legyőztek titeket. Hajrá Románia!”

A rasszizmus vádját megfogalmazó bejegyzés csak néhány percig volt olvasható, mert a román labdarúgó törölte.

EL: Megdöbbentő részletek, gyűlölet és rettegés a Honvéd meccsén: “Ilyet dél-amerikai, megye négyes meccseken látni”

Óriási botrány a BL-ben: Félbeszakadt a PSG meccse – videó