A kölcsönben a DAC-ban szereplő Szánthó Regő megszerezte első gólját a szlovák élvonalban, csapata ennek is köszönhetően verte szombaton 2-0-ra a Zsolnát. A 21 éves futballista szerint nagy önbizalmat adhat a mostani siker.

– Végre ismét győzelemnek örülhetünk. Egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, az ellenfél sokat birtokolta a labdát, védekezésre kényszerítve minket, így inkább a gyors ellentámadásokra összpontosítottunk. Nagyon örülök a gólomnak, fontos volt ilyen hamar vezetést szereznünk. Sajnálom, hogy nem jött össze hamarabb a gól, de most érett be az elvégzett munka gyümölcse. Ez a győzelem mindenképpen önbizalmat ad a csapatnak, ugyanilyen sikeresen szeretnénk folytatni. Sokat jelent a DAC színeiben szerzett első találatom. Bárhol is futballozom, szeretném gólokkal segíteni az együttest – idézte Szánthót a dunaszerdahelyi klubhonlap.

Szánthó bízik benne, hogy teljesítményével ismét kiérdemelte az U21-es válogatottat irányító Gera Zoltán bizalmát.

Remélem, hogy a szövetségi edző, Gera Zoltán is látta a találkozót. Szeretnék visszakerülni a korosztályos nemzeti csapatba, ahol nagyon kevés lehetőséget kaptam. Bízom benne, hogy legközelebb én is meghívót kapok

– mondta ennek kapcsán, majd a vasárnapi, Slovan elleni rangadóról is beszélt.

– A következő fordulóban ismét egy nehéz találkozó vár ránk a Slovan ellen. Kielemezzük a legutóbbi egymás elleni összecsapásunkat, az edzéseken felkészülünk az ellenfélből. Tudjuk, hogyan futballoznak és hogy mivel lehet őket megbontani.

Vissza kell vágni a legutóbbi idegenbeli vereségért.

Biztos, hogy a szombati három pont után önbizalommal tele fogadjuk majd az égszínkékeket.

A mérkőzés összefoglalója (Szánthó gólja a videó elején)

Meglepő helyen nevezhetik ki Dollt – a Juve és a Fradi korábbi játékosával dolgozhat együtt