Ahogy arról beszámoltunk, a magyar válogatott korábbi német szövetségi kapitányát, Bernd Storckot nevezték ki csütörtökön a szlovák élvonalban harmadik helyen álló Dunaszerdahely vezetőedzőjének. Az 57 éves tréner kétéves szerződést kötött a DAC-cal, és június 1-től veszi át a csapat irányítását.

Boldog vagyok, hogy a következő két évben vezetőedzőként irányíthatom a DAC-ot. Rögtön a kezdetektől nagyon jó kommunikáció zajlott köztem, Világi úr és a klub sportigazgatója között, a tárgyalások rendkívül professzionális módon folytak. Nagyon várom már, hogy a szurkolókkal közösen sikerre vigyük ezt a rendkívül ambiciózus projektet – nyilatkozta az fcdac.sk-nak Storck a megegyezést követően.

A szempontokat figyelembe véve, Bernd Storck profilja ideális volt, látva a kiterjedt nemzetközi tapasztalatait és a tényt, hogy több országban is sikeresen dolgozott. A magyar nemzeti csapatnál eltöltött időszaka az a 2016-os EURO alatt is gazdag tudásra tett szert a közép-európai labdarúgással kapcsolatban. A legutóbbi két belgiumi állomásán is sikeres munkát végzett a rövid ottöltött idő ellenére, és képes volt teljesíteni az adott klubok által megfogalmazott célkitűzéseket, méghozzá egy olyan játékstílussal vegyítve, amely mély benyomást keltett a szakértőknél.

Annak ellenére, hogy több nagy klubnál és nagyobb bajnokságokban is felmerült a neve, boldogok vagyunk, amiért Bernd a mi projektünk mellett tette le a voksát,

meglátva a DAC erős alapjaiban rejlő lehetőségeket, amelynek központi alkotóeleme a kiváló szurkolótábor – mondta az fcdac.sk oldalán Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója, majd hozzáfűzte:

Az adott különleges helyzetben hálásak vagyunk Storck úrnak, amiért június 1-től átveszi a csapat irányítását a Fortuna Liga még futó szezonja közben. Az a célunk, hogy ne veszítsünk több időt és építsünk egy erős együttest, amely képes jól felkészülve nekivágni az új szezonnak és teljesíteni a klub által kitűzött célokat a következő idényben.

A héten jelentették be Szlovákiában, hogy június 3-tól bajnoki mérkőzéseket is rendezhetnek az országban, május 20-tól pedig a csapatsportok képviselői már csoportosan is edzhetnek. A DAC a 22 meccsen megszerzett 38 pontjával a harmadik helyen várja a Fortuna Liga folytatását, illetve annak felsőházi rájátszást.