Négy hete vette át a DAC vezetőedzői pozícióját a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bernd Storck, aki az eddigi négy tétmeccsén két győzelmet, egy döntetlent és egy vereséget számlálhat. A német szakember a dunaszerdahelyiek klubhonlapján elmondta, ha a rájátszás eredményeit és a mutatott játékot nézi, akkor nagyon elégedett.

– Jó érzéssel tölt el, hogy egyre jobban megismerem a futballistákat és ezáltal én magam is kialakíthatom róluk a következő szezon előtti saját értékelésemet. Ez azt is segíteni fog eldönteni, hogy melyik játékos marad és kinek nincs jövője a klubnál. Néhány labdarúgó csak kölcsönben szerepel a DAC-nál és meglátjuk, melyiküket sikerül és melyiküket akarjuk Dunaszerdahelyen tartani.

Mondhatni, jó rálátásom van arra, hogy mely játékosokkal szeretnék a jövőben is együtt dolgozni és folytatni a megkezdett sikeres irányt.

Másrészt sajnálom, hogy nem jutottunk be a kupadöntőbe – hozta szóba Storck a Rózsahegy elleni Szlovák Kupa-elődöntőt, ahol hazai pályán elért 1-1-es döntetlen után a visszavágón 3-0-ra kikaptak. – Történelmi meccsnek kellett volna lennie a szerdainak, de sajnos nem így lett. Jelenleg még nem vagyunk erre képesek, de tudjuk az okát, hogy miért nem. Tovább kell dolgoznunk és felkészítenünk a gárdát a jövő szezonra és erre a színvonalra is. Nagyon professzionális környezet vesz körül, rengeteg barátságos emberrel. Boldog vagyok, amiért itt lehetek. Idő kell ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a Slovanhoz. A következő héten a két csapat összecsapásán meglátjuk, hol tartunk hozzájuk képest. Érdekes lesz futballozni ellenük és megnézni, mennyire minőségi gárda az övék.

A DAC előtt a belga Cercle Brugge-nél dolgozó szakember azt is elmondta, mi lepte meg leginkább a szlovák focival kapcsolatban.

– Talán az, hogy az ellenfelek mennyire védekező felállásban lépnek ellenünk pályára. Azt szeretném, ha a csapatom irányítaná a meccseket, de az ellenfelektől csak hosszú előre ívelt labdákat láttam.

A sok jó játékossal rendelkező szlovák válogatottat elnézve nem erre számítottam a Fortuna Ligában, de nyilvánvalóan a bajnokság stílusa különbözik a nemzeti csapatától.

Talán a Nagyszombat volt az a gárda, amely szeretett volna futballozni ellenünk. A többiek egyszerűen futballoztak, hosszú labdákkal a kapustól, és próbálták begyűjteni a lepattanókat. Ezt láttuk a Rózsahegytől is, és örülök, hogy lesz még egy lehetőségünk a bajnokságban, hogy saját játékunkkal visszavágjunk a kupavereségért – fejtette ki véleményét Storck, majd a Slovan elleni közelgő rangadóról is beszélt. –Eddig sikeresek vagyunk a rájátszásban, uraljuk a meccseket és sok gólt szerzünk. A jövő héten meglátjuk, mennyire vagyunk versenyképesek a Slovannal szemben. Érdekes lesz figyelni a játékosaimat, ahogy a legjobb szlovákiai együttes ellen mérkőznek. Örülök, hogy megütközünk velük, hiszen így jobban megtudhatom, mit kell tennünk ellenük a következő szezonban.

Storck megjegyezte, jó dolog, hogy hatezer szurkoló kijöhet a meccsre, ami pedig a jövőt illeti, nagyon magabiztos és már a jövő idényre egy rendkívül erős gárdát akar felépíteni, hogy csökkentsék az idei szezonban tapasztalt minőségbeli különbséget a Slovanhoz képest.

“Talán esélyünk van közel férkőzni az ország legjobb csapatához.”