Az elmúlt fordulóban súlyos, 5-0-s vereséget szenvedett a DVSC II. vendégeként az NB III Keleti csoportjában négy forduló után egy győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel a 16. helyen álló Sajóbábony.

A kiütéses vereség után a vesztes fél vezetőedzője, Vígh Ferenc klubja honlapjának adott nyilatkozatában nem fogta vissza magát, és máris szankciókat helyezett kilátásba.

Szégyellem magam, de remélem, minden játékosom el tud számolni a lelkiismeretével! Ennek a mérkőzésnek még biztosan lesz következménye

– mondta a szakember, és az említett következmények nem is maradtak el. Három játékost felmentettek, Vígh Ferenc pedig ismét a klub honlapján szólalt meg.

– A hét elég zűrösre sikeredett csapatunk háza táján. Súlyos vereséget szenvedtünk és a játékunk is kilátástalannak tűnt.

Nem mellékesen rengeteg negatív információ érkezett a vezetők részére a mérkőzéssel kapcsolatosan,amit mindenféleképpen szerettünk volna kivizsgálni és letisztázni elsősorban az egyesület, edzőink és játékosaink jó híre és becsülete megőrzése miatt.

A vezetőedző beszámolt rendkívüli döntéseikről is.

– Kedden rendkívüli ülést tartott a vezetőség, amin én is jelen voltam, de szerda reggelre született meg csak a döntés, miszerint három játékost azonnali hatállyal felmentettünk az edzések és mérkőzések további látogatása alól, indoklásképpen az edzéseken és a mérkőzéseken nyújtott nem megfelelő hozzáállás miatt. Az egyesület részéről lezártnak tekintettük volna az esetet, de mivel az én nevem is negatívan szóba került, ezért azt kértem, az MLSZ felé is jelezzük az esetet és ha úgy határoznak, akkor a rendőrség bevonására is szükség lehet.

Az én nevemet, becsületemet irigy, rosszindulatú, tudatlan magyar emberek nem fogják besározni, rágalmazni! Úgyhogy nyugodtan jöhet a nyomozás is, ha kell, én állok elébe!

A játékosok és a szurkolók egyöntetű véleménye, hogy jó döntés született és így a csapatmorál is helyreállhat, hiszen több játékos is jelezte, ha nem születik valami komoly szankció, akkor ők adják le a szerelést. Nagyon sajnálom a történteket, mert az én felelősségem, én igazoltam ezt a keretet. Három – ezen a szinten – extra játékostól kellett megválnunk. Nagyon nehéz dolgunk volt eddig is a bent maradást illetően. Az elnök úr szavaival élve inkább essünk ki, de emelt fővel és becsülettel. Részünkről az esetről többet nem esik szó, lezártnak tekintjük a történteket. Ennek fényében nem állunk túl rózsásan a vasárnapi tiszaújvárosi megyei mérkőzés előtt. Pataki két mérkőzésre szóló eltiltást kapott, így tizenhárom mezőnyjátékos áll rendelkezésemre. Nem várunk túl sokat a srácoktól, csak annyit kérünk, akarjanak focizni és vigyék ki a szívüket a pályára.