Korábban már beszámoltunk arról, hogy Kassai Viktor szerda este a Manchester City-Sahtar Donyeck (6-0) BL-csoportmérkőzésen hatalmast hibát vétett, miután a földbe rúgó Raheem Sterling esésére büntetőt ítélt. A történtek után a 43 éves sporit a nemzetközi sajtó – főként az ukrán, de az angol is – szétszedte és az ítéleteit, valamint korábbi játékvezetők, többek között Mark Clattenburg, valamint legutóbb a korábbi ukrán FIFA-bíró és szakértő Miroslav Stupar.

Hazánkban az 56-szoros magyar válogatott támadó, Kovács Kálmán a közösségi oldalán vette védelmébe Kassait, aki ugyanazon a véleményen van, mint Clattenburg és úgy véli, az esetnél Bognár Tamás alapvonali asszisztens hibázott azon az estén.

Azt hiszem sokan elhiszik nekem, hogy nem szeretem a játékvezetőket. Egy kissé gáz volt mikor az egyik fiam is megpróbálkozott vele, az ő édesanyját csak nehezebb volt Sydney. A héten egy másik Viktorral történt egy esemény. Megadott egy tizit, ami nem volt az. Én egy francia közvetítésből láttam az esetet. A szpíker először azt mondta, hogy jogos, az első ismétlés után, hogy véleményes és a második után merte kijelenteni, hogy nem volt büntető. Én az első lassítás után úgy láttam, hogy nem volt jogos a büntető, DE élőben nekem is az volt!

Sokan úgy gondolják, hogy ez egy lehetőség Kassai Viktorba belerúgni! Tessék csak bátran, de lehetőleg csak olyanok akik ennél idáig csak kisebb hibát követtek el…. Bár azt hiszem, hogy sok ember a saját döntései után már nem nézi meg a lassítást.

Az esetnél csak egy problémám van igazából, mégpedig az alapvonali segítő. Neki kellett volna látnia a hibát és rászólni Viktor fülére. Kassai egyetlen hibája, hogy a stábját már másodszor úgy választja meg, hogy a többiek nincsenek igazán az ő szintjén. Na, ez már hiba!

Így büntetheti meg Kassait az UEFA: “Ezzel lejáratnák a magyar bírót”