Ahogyan arról korábban beszámoltunk, első magyarként a MOL Fehérvár FC támadója, Zsóri Dániel nyerte az év legszebb góljáért járó, idén tizenegyedszer átadott Puskás Ferenc-díjat, amelyet hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) milánói gáláján vehetett át még a DVSC színeiben szerzett ollózós találatért.

– Jó estét kívánok mindenkinek! – kezdte Zsóri Dániel a Puskás-díj átvétele után. – Óriási megtiszteltetés, hogy a legnagyobb magyar játékosról elnevezett díjat első magyarként tudom átvenni. Nagyon szépen köszönöm a családomnak, a hozzám közel álló embereknek, a klubjaimnak, edzőimnek és csapattársaimnak, akik segítettek, hogy elnyerjem ezt a díjat. Viszont az utamnak nagyon az elején járok, és nagyon sok dolgot kell még tennem. Köszönöm szépen!

A 18 esztendős futballista február 16-án a Debreceni VSC színeiben a későbbi bajnok Ferencváros elleni hazai NB I-es találkozón a 81. percben csereként állt be élete első felnőtt élvonalbeli mérkőzésére, majd a 93. percben 15 méterről ballal a kapu jobb alsó sarkába ollózott 1-1-es állásnál, így győzelemhez segítve csapatát.

Zsóri a Fradinak lőtt ollózós gólja másnapján hosszabb interjút adott honlapunknak!

Interjú: “Most miattad meghúzódtam” – a Loki 18 éves, Fradi-verő csatárát már Dzsudzsák is megkereste