“Szomorú, hogy a magyar futball így működik”

A másodosztályú ZTE ellen lépett volna pályára edzőmeccsen a PMFC, ám a zalaiak lemondták a találkozót. Ezt nem hagyta szó nélkül Márton Gábor, a PMFC vezetőedzője, aki szerint nevetséges volt az indok.

Nem ez tette tönkre a felkészülésünket, hanem a Zalaegerszeg lépése, akik nevetséges indokkal mondták le az edzőmeccset, ezt a lépést nem tudjuk hova tenni. A találkozót már egy hónapja lefixáltuk, majd a zalaiak nevetséges módon lemondták

– fakadt ki a klub televíziójának Márton, aki hozzátette, köszöni a bonyhádiaknak és a Pécsváradnak a beugrást, mert így nem maradtak edzőmeccsek nélkül, viszont elárulta, hogy nem mindez nem volt egyedi eset.

Folytatjuk a felkészülést, most úgy tűnik, nem akar eljönni szerdán hozzánk a Kaposvár sem, ezt a lépést sem tudom hova tenni, szomorú, hogy a magyar futball így működik.

“Szakmai indokok miatt mondtuk le”

A pécsiek részéről Márton Gábor érezhetően nem akarta elárulni azt, mi volt a ZTE nevetséges indoka. A zalai klub részéről megkeresésünkre annyit mondtak, szakmai okok játszottak közre, és az is sokat számított, hogy Pécsen nem tudtak volna két meccset egymás után lejátszani.

Már elnézést kértem a pécsiektől a klub nevében – reagált Márton Gábor szavaira Ágoston Zoltán, a ZTE FC ügyvezetője a csakfoci.hu-nak. – Szakmai indokok miatt mondtuk le a szombati edzőmérkőzést. Nem megfelelő időjárási körülmények közepette kellett volna egy hosszabb utat megtennünk, a mellett, hogy számunkra két, egymást követő találkozó lejátszása lett volna indokolt. Ez abban a térségben nem volt megoldható, így viszont játszhattunk a Sárvárral és a Hévízzel is. Megértem a pécsiek frusztrációját, ezért elnézést kértünk, és szeretnénk a jó kapcsolatot fenntartani velük.

A ZTE is ugyanígy járt

A sors iróniája, hogy ezen a héten viszont a zalaiak szembesültek ugyanezzel a problémával. A klub a Facebook-oldalán fakadt ki a Spartak Trnava lépésén.

“Tegnap este a Spartak Trnava képviselője telefonon jelezte, hogy szerdai mérkőzésünket nem kívánják a lipóti műfüves pályán játszani ( természetesen a mérkőzésről – mint minden nemzetközi edzőmeccsről – írásbeli megállapodás született korábban…), amennyiben füves pályát tudunk biztosítani, úgy lehet csak szó a mérkőzést lejátszásáról. A gyirmóti klub gyors segítségének köszönhetően (ők biztosították volna a pályát) reggel jeleztük, hogy rendelkezésre áll a füves pálya, tudunk játszani. A technikai vezetőjük azonban jelezte, hogy a csapat reggel hazautazott a lipóti edzőtáborból, így nem lesz meccs…”

Ágoston erre a következőket mondta.

Egy, az edzőtáborunk idejére tervezett mérkőzés meghiúsult, aminek mi sem örülünk, de el kell fogadnunk.