A statisztikákból kiderül, hogy a 2017-es esztendőben a legtöbb első osztályú gólt szerző 30. életévét betöltő magyar játékos a Paks támadója, Bartha László volt. A futballista idén már 11 gólnál jár, amit átlagosan 146 percenként szerez meg.

Nagyban hozzásegíti kispesti triplája Remili Mohamedet, hogy az élmezőnyben tartózkodjon, de csapattársa, Kulcsár Tamás is előkelő helyen szerepel a listán. Előbbi öt, míg utóbbi négy találattal rendelkezik idén.

A Ferencváros három játékosa is az élmezőnyben van, hiszen Priskin Tamás (nyolc gól), Gera Zoltán (hat gól), illetve Böde Dániel (hat gól) is rendre eredményes volt idén. Tőzsér Dániel személyében a Debrecen is delegál egy játékost a lista élmezőnyéhez, a középpályás hét találatnál jár idén.

Légiósaink közül Feczesin Róbert nyolc találatnál, míg Dzsudzsák Balázs öt gólnál jár idén Őket a főleg védekezőbb szerepkört ellátó Vadócz Krisztián követi. A 32 éves futballista idén már négy találatnál jár, melyből egyet a múlt héten szerzett.

Bár Torghelle Sándor idén már 9 gólnál jár, mivel ebből csak hármat szerzett az első osztályban, nem tudott beférkőzni a lista élmezőnyébe.