A párosítások közül kiemelkedik a Kaposvár – Haladás mérkőzés, a hazaiak kispadján Waltner Róberttel, míg a vendégekén Mátyus Jánossal.

– Így, hogy legutóbb kikaptunk mindenképp gödörbe kerültünk, de ebből ki kell mászni! Pénteken volt egy hosszas beszélgetés a játékosokkal, hogy megtaláljuk a kiutat. Azt biztos, hogy amíg én vagyok az edző, addig nem törődök bele ebbe a helyzetbe, nem fogom feladni és megteszek mindent annak érdekében, hogy kilábaljunk ebből a mélypontból. Azt akarom, hogy a játékosok is így álljanak hozzá. A szurkolóink teljes joggal elégedetlenek, hiszen többet várnak a csapattól, mint ahogy én is. A játékosok is többet vártak maguktól, viszont ahhoz, hogy ez jobb legyen, a szurkolóinkat ki tudjuk szolgálni mindenkinek többet kell tennie vasárnap. Ha ez nem következik be, akkor semmi sem fog változni. A játékosok figyelmét nagyon sok mindenre felhívtam a Szentlőrinc elleni meccs előtt és még a félidőben is. Sajnos egy részét nem fogadták meg, amit utólag elismertek a pénteki beszélgetés során. Nem vagyok jós, de a játékosként sok mindent megéltem így tudom, hogy mi, miért történik. Meg kell találnunk a megoldást a problémára.

A sajtóban nem akarjuk kiteregetni a klub belügyeit, de annyit elárulok, hogy összetett a gondunk. Erre azonban az nem lehet az a megoldás, hogy siránkozunk, mert akkor nem változik semmi.

– A múltat nem tudjuk már megváltoztatni, de a jövőt mi alakítjuk. Remélem, hogy beszélgetés hatására sok minden megváltozik majd. Én bizakodó vagyok, próbálok pozitívan gondolkozni és remélem, hogy ez a szemlélet átragad a játékosokra is, és egy győzelemben fog megnyilvánulni – mondta Waltner Róbert a rakoczifc.hu-nak.

– A kaposváriak nem is olyan régen még az első osztályban játszottak, biztosan nehezen viselik a mostani gyengébb szereplést.

Ezért – ismerve Waltner Róbert kollégám mentalitását – egy végletekig feltüzelt, paprikás ellenfélre számítok.

– Felipe Matos kollégámmal kielemeztük a kaposváriak játékát, például a nyitányon a Nyíregyháza ellen végig jobban játszottak, jó csapat benyomását keltették, borzasztó pechesek voltak, hogy végül kikaptak. Szóval úgy kalkulálok, hogy élet-halál meccset vívunk velük. Nyolc napon belül ez lesz a harmadik bajnokink, de ez nem lehet kifogás, hiszen a többi együttes is ugyanabban a cipőben jár, mint mi. Szeretnénk ponttal, pontokkal hazatérni. Farkas Balázs továbbra is sérült és Rácz Ferencre sem számíthatok még – nyilatkozta Mátyus János a haladas.hu-nak.

NB II, 7. forduló:

17:30
Soroksár – Csákvár
Gyirmót – Szolnok
Dorog – Békéscsaba
DEAC – ETO

19:00
PMFC – Szentlőrinc
Kaposvár – Haladás
Ajka – Budaörs
Szeged – Siófok
Nyíregyháza – Kazincbarcika

Korábban játszották:
Vasas – DVSC 1-1