Szedlár Zoltán, Rétyi Róbert, Nagy Zoárd, Kovács Milán, Kleisz Márk, Szilágyi Zoltán és Tóth Dárius személyében jelenleg hét a Kubala Akadémián nevelkedett játékos szerepel a Vasas keretében a mönichkircheni edzőtáborban.

– Elég gyorsan történnek velem a dolgok mostanában: kedden délelőtt sikeresen leérettségiztem, délután már a Vasas felnőtt csapatával edzettem, este pályára léptem az Illovszky-stadion tesztmeccsén, szerdán pedig elutazhattam az ausztriai edzőtáborba – mondta Tóth Dárius. – Örülök, hogy itt vagyok és a felnőtt kerettel készülhetek. Szanyó Károly nagyon kemény edzéseket tart, délelőttönként mindig két erősítő edzés szerepel a programban, a délutáni foglalkozás már játékosabb, olyankor a labda is előkerül. Keményen dolgozom, szeretném bebizonyítani, hogy helyem van a csapatban.

Szanyó Károly jó véleménnyel van a 19 éves tehetségről.

– Dárius egy jó fizikumú, remek felépítésű védő, aki képes kimagasló teljesítményre. Eddig középső védőként szerepelt, nálunk jobbhátvédként játszott, ahol egyáltalán nem vallott szégyent. Pozitívum, hogy több poszton is bevethető. Ahogy az összes akadémistának, neki is azt tudom, mondani, hogy nyitva áll a kapu előttük, akik tudnak élni a lehetőséggel, azokra mindenképp számítunk – zárta a Vasas vezetőedzője.