– A héten már teljes értékű edzésmunkát végeztem a csapattal – kezdte Remili Mohamed a vasasfc.hu-nak. –  Már nem érzek fájdalmat a térdemben, így hadra fogható vagyok. Remélem, hogy ezzel a sérüléssel erre az idényre letudtam minden bajt, és végigjátszhatom a hátralévő 19 meccset. A héten sokat dolgoztunk, az elvégzett munkában hiszek. Ha naponta hármat kellene edzeni, akkor azt is teljes intenzitással végezném.
Szombaton Dunaújvárosban hasonló stabilitást várok a csapattól, mint a múlt héten a felcsútiak ellen. Mert úgy gondolom, hogy a Pancho Arénában az egész csapat eredményesen védekezett. Nyilván támadásban többet kell majd tenni ahhoz, hogy megnyerjük az Újpest elleni mérkőzést. Összességében stabil védekezéssel, több kreativitással elől, úgy gondolom, hogy az újpestiek legyőzhetők. Korábban megmutattuk, hogy a Honvédot és a Videotont is meg tudtuk verni, miért ne sikerülhetne ez az Újpest ellen is. Remélem, hogyha játszom szombaton, akkor góllal, gólpasszal járulhatok hozzá a csapat győzelméhez.

Vida Máté viszont minden bizonnyal nem léphet pályára:

– Másfél hete szerdán nem volt elég, hogy búcsúztunk a kupaküzdelmeitől, de a 77. percben egy kapura lövésemnél meghúzódtam. Már nem is tudtam folytatni a játékot.  Valójában a térdhajlatnál húzódott meg a hajlítóizmom, a vádlim és a combom között. A héten különféle kezeléseket kaptam masszőreinktől. Sajnos nagyobb az esély arra, hogy az Újpest elleni mérkőzést ki kell hagynom. Az U21-es válogatottba ugyan meghívást kaptam, ám nem tudom, hogy a mérkőzéseken pályára tudok-e lépni, de már egyre jobb állapotban van a lábam.

Michael Oenning továbbra sem számíthat a csípőízületi fájdalmakkal küszködő Jan Simunek, a térdszalag műtét után lábadozó Murka Benedek és combfeszítő izomsérüléssel bajlódó Kire Ristevski játékára. Macedón válogatott játékosunk viszont várhatóan a válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünet után már bekapcsolódhat a csapat közös edzéseibe.