Dzsudzsák Balázs hazatérése okán gyűjtötte össze saját információi alapján a Blikk, mennyit keresnek a másodosztályban a játékosok, elsősorban a két anyagilag és játékosanyagban is kiemelkedő csapatnál, az éllovas DVSC-nél, illetve a pályán egyelőre alulteljesítő, 13. Vasasnál.

A napilap információi szerint a DVSC-nél fizetési korlát van, ez alól pedig Dzsudzsák sem kivétel: mindez havi 10 ezer eurót (3,65 millió Ft) jelent, ennyit kereshet a szélső mellett a Lokihoz szintén visszatérő Korhut Mihály és Varga József is.

Ugyanakkor a lap úgy tudja, Dzsudzsákon és a Lokin is túltesz a Vasas, amely még NB I-es szinten is kiemelkedő béreket fizet.

A decemberi tulajdonosváltás után anyagilag megerősödött angyalföldieknél Feczesin Róbert havi 10 ezer eurós (3,65 millió Ft), az idei élvonalbeli gólkirály, Radó András 20 ezer eurós (7,3 millió Ft) fizetésért érkezett korábban, esetükben több mint tízmilliós aláírási pénzekről is hallani. A frissen igazolt Pátkai Máté és Otigba Kenneth sem keres rosszul, előbbi havi 12,5 ezer (4,5 millió Ft), utóbbi 16,6 ezer eurót (6 millió Ft) tehet zsebre a Blikk értesülései szerint.

Természetesen ezek az összegek nem jellemzőek valamennyi másodosztályú klubra, összességében elmondható, hogy az NB II-ben a jobban fizető csapatoknál 1,1–1,4 millió forintot lehet keresni havonta átlagosan, a közepes anyagi helyzetű kluboknál 600-800 ezer forintot, míg a kevésbé tehetős egyesületeknél 400-500 ezer forintot.

TOVÁBB: A teljes cikk itt elolvasható!

A Vasas lett a magyar Chelsea: Pénz nem számít, 6 millió euró felett a keret