Az Újpest jobban kezdte a mérkőzést. A 4. percben Nwobodo lőtt mellé éles szögből. A 8. percben megszerezték a vezetést a vendégek: Feczesin 9 méterről helyezett a jobb sarokba. Ezt követően a hazaiak átvették az irányítást. A 16. percben Szatmári szöglete után Balajti lőtt 16 méterről, Banai a jobb felső sarok elől szedte ki a labdát. A másik oldalról Daróczi végezte el a szögletet, Király remekül érkezett és a hálóba csúsztatott. A 20. percben fordítottak az angyalföldiek: Király indította parádés labdával Terbét, aki jobbról középre adott, Balajti pedig hat méterről a kapuba lőtt – írja a vasasfc.hu.

A 29. percben a hazaiak növelték előnyüket: Szatmári ugratta ki Birtalant, ő pedig 10 méterről higgadtan helyezett a kapuba. A 37. percben Simon szépített 2 méterről.

A második félidő eleje kiegyenlített küzdelmet hozott, majd a 60. percben Rétyi fejelt fölé 8 méterről. A 62. percben Torghelle debütált a Vasasban, miután Balajtit váltotta. A 64. percben ismét a hazaiak rúgtak gólt: Szatmári 15 méterről gyönyörűen lőtte ki a jobb alsó sarkot.

A 73. percben a hosszú sérülés után felépült Kleisz Márk is lehetőséget kapott Szanyó Károlytól. A 75. percben Torghelle lövése lepattant a védőkről, Rétyi ismétlését pedig Pajovic szögletre mentette. A 82. percben Bősz szerencsétlen mozdulata után szépítettek az újpestiek, de a mérkőzést a Vasas nyerte 4-3-ra.

Felkészülési mérkőzés, Budapest

Vasas (NB II)-Újpest 4-3 (Király 17., Balajti 20., Birtalan 29., Szatmári 64., ill. Feczesin 8., Simon 37., Bősz 82. – öngól)

Vasas: Bősz – Terbe, Viczián (Szivacski, 75.), Gál (Rétyi, 46.), Lakatos – Szatmári, Daróczi (Köböl, 46.), Hajdú – Birtalan (Szedlár, 62.), Balajti (Torghelle, 62.), Király (Kleisz, 75.)

Újpest: Banai – Balázs, Litauszki, Burekovics, Sankovics – Szakály, Onovo, Bjarnason, Nwobodo, Simon – Feczesin


Korábban játszották

Budafok (NB II) – Honvéd 0-0

Budafok: Póser – Margitics, Vaszicsku, Romic, Kirják, Ihrig-Farkas, Oláh B., Filkor, Szabó M., Soltész I., Kovács D.

Budafok II. félidő: Póser – Opavszky, Vankó, Fekete M., Micsinai, Veszelinov, Kulcsár K., Khiesz, Króner, Kirják (Gohér, 70.), Ihrig-Farkas (Farkas B., 63.)

Honvéd: Tujvel (Horváth A., 30., Berla, 60.) – Kovács N. (Uzoma, a szünetben), Batik, Lovric, Kálnoki-Kis (Csörgő, 83.), Kukoc (Hegedűs, a szünetben) – Egerszegi (Kesztyűs, a szünetben), Nagy G (Szendrei, 56.)., Aliji (Zvara, 84.) – Ben-Hatira (Bocskay, 76.), Lukács (László D., 56.)

Felkészülés: A nyáron igazolt szlovén csatár is betalált az NB I-es újonc meccsén