Szanyó Károly vezetőedző után a Vasas csapatkapitánya, Balajti Ádám is szezonértékelő interjút adott az angyalföldiek hivatalos oldalán. Az NB II gólkirálya bízott abban, hogy eredményes idényt zárhat, de az meg sem fordult a fejében, hogy 30 gól fölé juthat.

–  Az ősz vége felé többen is megelőztek, ekkor eldöntöttem, hogy a lehető legrövidebb időn belül visszaveszem a vezetést – válaszolta a 28 éves csatár arra a kérdésre, mikor fordult meg a fejében először, hogy akár gólkirály is lehet.– Szerencsére a téli szünetre már úgy mentünk, hogy újra én álltam az élén.

Tavasszal folyamatosan növeltem a távolságot az üldözők előtt és csak az volt a kérdés, hogy végül meddig jutok.

Megmondom őszintén a 30 gól még ekkor is távolinak tűnt, de végül azt is sikerült túlszárnyalni. 

A 32 góllal végző Balajti kiemelte, fontos szerepet játszott a kiemelkedően eredményes szezonjában, hogy csatárként számítottak rá, ami korábban más csapatoknál nem mindig volt így.

– Sokat segített, hogy remek képességű játékostársaim vannak. Ha csak a támadószekciót nézzük,

Király Botival, Birtalan Botival, valamint Szatmári Lórival remekül megértettük egymást,

rengeteg gólpasszt kaptam tőlük – folytatta a Vasas csapatkapitánya, aki a csapat hullámzó teljesítményével kapcsolatban megjegyezte, hogy tavaly nyáron 17 új játékos érkezett, egy teljesen új csapatot kellett kialakítani, ami nem ment egyik napról a másikra.– Későn értünk össze, sokáig nem volt gördülékeny a játékunk. Az is hátráltatott minket az eredményes játékban, hogy Birtalan Botinak a vállsérülése miatt hosszú heteket kellett kihagynia, míg Király Boti eleinte kevés lehetőséget kapott. Ráadásul a szezon első felében a szerencse sem állt mellénk, sok esetben az utolsó pillanatokban hullajtottunk fontos pontokat. 

Balajti végül a jövőjével kapcsolatban elárulta, még kétéves szerződése van a Vasassal, így minden jel arra utal, hogy marad.

– Jól érzem magam ebben a közösségben, a szakmai munka is kiváló. A szurkolók imádják a csapatot, rengeteg szeretetet kaptunk tőlük még azokon a mérkőzéseken is, amelyeken gyengébben teljesítettünk. Remélem, hogy az új szezonban is mellettünk lesznek, hiszen sok erőt ad a buzdításuk. Nem mindennapi dolog a Vasas csapatkapitányának lenni, így nem is lehet más a célom, mint hogy játékommal feljutáshoz segítsem a csapatot.