Bese Balázs több bravúrt is bemutatott az MTK elleni győztes felkészülési mérkőzésen.

– Természetesen különleges volt számomra ez a meccs, hiszen éppen csak átigazoltam a Vasasba, és a következő héten már azonnal az előző klubom ellen kellett pályára lépnem – kezdte Bese a vasasfc.hu-nak. – Szerintem egy ilyen helyzet feldolgozása, még egy rutinos játékosnak sem egyszerű, én meg ugye messze vagyok még a rutinostól… Számítottam rá, hogy nyomni fognak és sok dolgom lesz, ez be is következett. Örülök, hogy jól megoldottam a feladatomat, bár maradéktalanul elégedett csak akkor lehetnék, ha Kanta Józsi tizenegyesét is sikerült volna védenem. Az MTK ismert arról, hogy próbálják a védelem mögé bejuttatni a labdát és képesek 20-25 méterről is olyan passzokat adni, amiből egyből ziccerbe kerülhetnek. Ezekre számítottam a leginkább, de emellett az átlövések is benne voltak a játékukban.

Összességében nem unatkoztam, de Vaskó Tamás vezetésével nagyon stabil védelem állt előttem, és már ezen a meccsen is érzékelhettem, hogy Tamás rutinja milyen nagy segítség lesz nekem is. A csapat fáradt volt, hiszen a munka közepén vagyunk, de nagyon jó érzés volt győztesen lejönni a pályáról.

A Vasasnál töltött első benyomásai és a felkészülés kapcsán is optimistán nyilatkozott a fiatal kapus.

Nagyon jól érzem magam itt, remek társaság jött össze. Fiatal a brigád, jó benyomásaim vannak az edzésmunkáról is, de a lényeg úgyis az lesz majd, hogy a tétmeccseken mire leszünk képesek. Most azért dolgozunk kőkeményen, hogy aztán a bajnokságban úgy teljesítsünk, ahogy azt a szurkolók várják, ezért is örülök annak, hogy a felkészülési meccseken egy sor nehéznek ígérkező csapat vár ránk. Jobb ezt a dolgot, már most szokni, mert az NB II-ben minden meccs nagyon kemény küzdelmet jelent, ezt már tavaly megtapasztaltam.