Paks – Concordia Chiajna

Az első félidő első részében még kiegyenlített játék folyt, de később a paksiak átvették az irányítást. Több lövéssel is próbálkoztak, Simon András, Bartha, Papp és Bertus voltak ebben a legaktívabbak. Utóbbi a jobb kapufát találta el. Fölényük a 43 percben érett góllá. Kulcsár jobb oldali lapos beadását a középen jól érkező Haraszti perdítette a jobb alsó sarokba (1-0). Az ellenfél edzője a szünetben, a paksiak a 60. percben hajtottak végre sorcserét. Egyedül Nagy Gergely, valamint Lenzsér Bence játszották végig a találkozót. A második félidőben gyűrték egymást a csapatok, de komolyabb helyzet nem alakult ki, így az eredmény nem változott – számolt be a paksifc.hu.

Felkészülési mérkőzés

Paks – Concordia Chiajna 1-0 (Haraszti 43)

Paks: Nagy Gergely – Kulcsár Dávid, Lenzsér Bence, Gévay Zsolt (csk.), Szabó János – Papp Kristóf, Kővári Róbert, Bertus Lajos – Haraszti Zsolt, Simon András, Bartha László


MTK – Vasas

A Vasas gyorsan vezetést szerzett a fehérvári edzőmeccsen az MTK ellen: a 7. percben Murka szerzett labdát középen, majd remekül megindult, ezt követően önzetlenül Gaálnak passzolt, aki belőtte a kapuba a labdát (1-0). Gaál szabadrúgása sem volt veszélytelen, majd Bese Balázs került főszerepbe, többször is jól mentett új igazolásunk. Kanta 11-esét már ő sem védhette, így a félidő közepén döntetlen volt az állás. A folytatásban is többször hárított jól kapusunk, így a játékrész 1-1-el zárult.

A szünetben többet cseréltek az angyalföldiek, és a második félidőt is jól kezdték: előbb Birtalan lőtt alig mellé, majd ismét előnybe kerültek: a Gaál buktatását követő jogos büntetőt Birtalan értékesítette magabiztosan (2-1). A folytatásban újra gólt szerezhettek volna az angyalföldiek, ám Birtalan próbálkozása kevéssel ment mellé, míg a túloldalon Besének több bravúrja is akadt, így az eredmény nem változott: 2-1-re győzte le a Vasas az NB I újoncát, ezzel Kis Károly és a csapat második edzőmeccsén második győzelmét aratta a nyáron – olvasható a vasasfc.hu-n.

Felkészülési mérkőzés

MTK – Vasas 1-2 (Kanta 27. – büntetőbőll, ill. Gaál 6., Birtalan 63. – büntetőből)

MTK: Horváth L. – Katona M., Balogh B., Szelin, Varju, Vass Á., Vass P., Kanta, Bognár, Kulcsár, Lencse

Vasas: Bese – Szokol, Hinora, Vaskó, Laczkó – Murka, Borbély, Egerszegi – Ádám, Birtalan, Gaál.


Ferencváros – Olimpija Ljubljana

A Fradi a szlovén Olimpija Ljubljana ellen játszott zárt kapus felkészülési meccset Zalaegerszegen. A zöld-fehérek edzője, Thomas Doll először próbálta ki egyszerre a három támadóját, nevezetesen a friss igazolást, Davide Lanzafamét, Kjartan Finnbogassont valamint Böde Dánielt. Utóbbi a 10. percben sérülést szenvedett és helyette Kundrák Norbert állt be.

A találkozó szempontjából a Fradi legnagyobb ziccere az 50. percben adódott, Finnbogasson fordult le emberéről, majd buktatták, így tizenegyes következhetett: Spirovski jobb alsóra tartó lövését kiütötte Ivacic. A kimaradt büntető után mindkét csapat előtt adódtak kisebb helyzetek, azonban gól nem született a találkozón, így maradt a 0-0-ás végeredmény.

Felkészülési mérkőzés

Ferencváros – Olimpija Ljubljana 0-0

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G. (Botka, 46.), Blazic Takács, Leandro – Bőle (Csernik, 46.), Spirovski, Gorriaran (Rui Pedro, 62.) – Lanzafame (Rodriguez, 46.) – Finnbogason (Latif, 62.), Böde (Kundrák, 7.)


Újpest – Inter Zapresic

Az Európa Ligára készülő Újpest a horvát bajnokság előző idényében hatodik helyen végző Inter Zapresiccsel játszott. A két csapat harcias mérkőzést játszott egymással. A találkozón egy gól született, azt is a horvátok részéről Solomon szerezte a 25. percben.

Felkészülési mérkőzés

Újpest – Inter Zapresic 0-1 (Solomon 25.)

Újpest: Pajovic – Balázs, Bojovic, Litauszki, Burekovic – Sankovic, Obinna, Pauljevic, Zsótér – Nagy D.


Honvéd – FC Nitra

A Honvéd a nyári felkészülés első sikerét aratta, miután a Bozsik Stadionban 2–0-ra győzött a szlovák FC Nitra gárdájával szemben. A kispestiek első hazai edzőmeccsén mindkét félidőben betalált a rivális kapujába, ráadásul szép gólokat is szerzett az együttes. Az első játékrészben Holender Filip beadását Pölöskei Zsolt fejelte tíz méterről a léc alá, a második felvonásban pedig egy remek kontratámadás végén Nagy Gergő talált a kapuba – írja a honvedfc.hu.

Felkészülési mérkőzés

Honvéd – FC Nitra 2-0 (Pölöskei 17., Nagy G. 65.)

Honvéd: Gróf – Heffler, Kamber, Batik – Holender (Cipf), Gazdag (Májer), Bamba (Lukács), Pölöskei (Vadócz), Uzoma (Kukoc) – Danilo (Kovács N.), Tömösvári (Nagy G.)


Diósgyőr – Kisvárda

A mérkőzés első góljára a 35. percig kellett várni, amikor is Makrai Gábor két védőt is elfektetett, majd higgadtan kilőtte a hosszú sarkot (1-0). A fordulás után az NB I-be feljutó Kisvárda összeszedte magát, és egy tetszetős kényszerítőzés után Anton Schinder révén kiegyenlítettek (1-1), majd a csereként beálló Kovácsréti Márk a kapujából kint álló Ivan Rados felett átemelte a labdát, amely utat talált a kapuba (1-2).

Felkészülési mérkőzés

Diósgyőr – Kisvárda 1-2 (Makrai G. 35., ill. Anton Schinder 59., Kovácsréti M. 82.)

Diósgyőr: Bukrán – Nagy T., Lipták, Tamás, Bárdos – Tóth Borisz, Tóth Barnabás, Ivánka – Makrai, Vernes, Óvári.

Kisvárda: Felipe – Lukjancsuk, Beriosz, Parcvanija, Vári – Lucas, Mitosevics, Misic, Karaszjuk – Ilics, Sinder