Bár az elmúlt két fordulóban tizenegyszer vette be az ellenfelek kapuját a Gyirmót, figyelmeztető lehetett az NB II listavezetője számára a harmadosztályú III. kerület elleni kupakiesés. Ennek ellenére a kiesés ellen küzdő Siófok ellen jóval esélyesebb volt a győri gárda.

Komoly helyzetek adódtak a csapatok előtt az első órában – Strestík például kis híján 40 méterről szerzett gólt – de az 59. percig kellet várni az első találatra, amelyet a hazaiak támadója, Szarka jegyzett. Tíz perc múlva azonban egyenlített a vendégcsapat egy másik volt NB I-es csatár, Zamostny szabadrúgás-góljával. Sőt, a 69. percben már a Balaton-partiak vezettek, a nyáron az Újpest által is figyelt Elek Bence talált be. Már-már úgy tűnt, bombameglepetés születik vasárnap, de a 90. percben büntetőhöz jutott a Gyirmót, a 11-est pedig Nagy Patrik magabiztosan értékesítette, kialakítva a 2-2-es végeredményt.

Balmazújvárosban a tavaly még élvonalbeli hazai csapat győzelmet érő góljára is a hajráig, a 84. percig kellett várni, Kóródi szerezte a három pontot érő találatot a Nyíregyháza ellen, előtte Berki (11-esből a 29. percben), illetve Kártik (48. perc) volt eredményes. Bekő Balázs az első bajnoki sikerét aratta a Balmazújváros vezetőedzőjeként.

Merkantil Bank NB II, 15. forduló:

Gyirmót FC Győr – BFC Siófok 2-2 (Szarka 59., Nagy P. 90. – 11-esből, ill. Zamostny 61., Elek B. 69.)

Balmazújváros – Nyíregyháza Spartacus 2-1 (Berki 29. – 11-esből, Kóródi 84., ill. Kártik 48.)

A korábbi meccseken:

NB II: Botlott a ZTE, 10 emberrel mentett pontot a Békéscsaba – eredmények