Az ózdi születésű Elek Bence a magyar válogatott középpályásának, Elek Ákosnak az öccse és korábban, testvéréhez hasonlóan őt is leigazolta a Vidi Kazincbarcikáról. 2010-ben egy kupameccsen szóhoz is jutott a fehérvári felnőtteknél, így Magyar Kupa-ezüstérmesnek mondhatja magát.

Az áttörés azonban nem jött el a számára a Vidinél, kölcsönben előbb Cegléden, majd Kazincbarcikán futballozott, 2015-ben pedig végleg leigazolta a Siófok. 162 másodosztályú meccsen 29 gól szerepel a neve mellett, az élvonalban viszont soha nem szerepelt még.

A 26 éves támadó pályafutásának talán legjobb idényét futotta az előző szezonban, amikor 13 góllal járult hozzá a Siófok NB II-es bennmaradásához, a drámai tavaszi versenyfutás során a Szolnok és a ZTE ellen is duplázni tudott a futballista. A most zajló évadban 6 találkozón 2 gólja van, mindkétszer a ZTE elleni, 3-2-re elveszített Merkantil Bank Liga-meccsen talált be az 1. fordulóban.

Úgy tudjuk, teljesítményével Elek az Újpest érdeklődését is felkeltette, sőt, a lilák már javában tárgyalnak a Balaton-partiakkal a támadó átigazolásáról. A Megyeri útiaknak mindenképpen szükségük volna egy-két csatárra azután, hogy Tischler Patrik Kispestre távozott.