Elsőként még a csakfoci.hu írta meg április közepén, hogy a Sopronnál már ígéret sincs a fizetésekre és a tartozások rendezésére. A futballisták azóta sem kaptak pénzt, úgy tudjuk, volt ígéret rá, hogy pozitívan alakul a helyzet múlt csütörtökig, ám nem történt semmilyen változás.

Szintén honlapunk írta meg múlt pénteken, hogy annak is reális forgatókönyve volt, hogy a csapat nem áll ki a vasárnapi bajnokira, ám mivel a játékosok nem akartak szerződést szegni, végül lejátszották a meccset. A Sopron mindenesetre tartozása miatt nem kaphat licencet a harmadosztályra sem – az utolsó hiánypótlásra hétfő délig volt lehetőség, de a tartozás még ekkor is biztosan fennállt.

Sopron: közleményt adott ki a klub

A klub most közleményben reagált a kritikus helyzetre, ezt alább változtatás nélkül közöljük.

“Rendkívüli elnökségi ülést tartott hétfőn délelőtt a Soproni Vasutas Sport Egylet. Az SVSE elnöksége megbízta az egyesület tulajdonában álló Soproni Vasutas Futball Kft. ügyvezető-igazgatóját, hogy a törvényes előírásoknak megfelelően tegye meg a szükséges intézkedéseket az NB II-es labdarúgócsapattal kapcsolatban.

Az SVSE elnöksége kiemelt fontosságúnak tartja az elmaradt fizetések rendezését. Ezért a Soproni Vasutas Futball Kft. keresi a lehetőségeket a bérek rendezésére.

Mivel a gazdasági társaság a jelen helyzetben nem tudja kifizetni a játékosok és a szakmai stáb, valamint a klub dolgozóinak járandóságát, végső esetben a Bérgarancia Alap fogja megtéríteni számukra.

Az elnökségi ülésen megvitatták a Soproni Vasutas Futball Kft. működését. A Kft. megkezdte annak vizsgálatát, hogy a törvényes lehetőségekkel élve, milyen formában tud megfelelni a jövőbeni működésnek.

– Rendkívül sajnálatosnak tartom a jelenlegi helyzetet, mindent megpróbáltunk annak érdekében, hogy egy tőkeerős szponzor bevonásával biztosítsuk az NB II-es csapatot működtető Kft. finanszírozását.

Ez egyelőre nem sikerült, ennek ellenére a bérek rendezését elsődlegesnek tekintjük, ezért hoztuk meg a szükséges intézkedéseket. Természetesen az új helyzetben is vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy a minőségi labdarúgás megmaradjon Sopronban

– mondta Skála János, az SVSE elnöke.”