A csakfoci.hu információi szerint jó esély van rá, hogy az NB II-es Sopront visszasorolják a kiesés után.

Továbbra is tartoznak

Elsőként még a csakfoci.hu írta meg április közepén, hogy a klubnál már ígéret sincs a fizetésekre és a tartozások rendezésére. A futballisták azóta sem kaptak pénzt, úgy tudjuk, volt ígéret rá, hogy pozitívan alakul a helyzet most csütörtökig, ám nem történt semmilyen változás.

Az NB III is úszhat

Információink szerint ma (péntek) délig kellett volna leadni az NB III-as licenchez szükséges dokumentumokat a Sopronnak, ám ez nem történt meg. Igaz, az egyesület hétfőig kapott egy utolsó haladékot, de elég kevés az esély arra, hogy megszerezzék a licencet, így elindulhassanak a harmadosztályban, azaz minden bizonnyal visszasorolják a Sopront.

Licencet addig nem is kaphatna az egyesület, amíg tartozása van. Márpedig továbbra is ez a helyzet, több tízmillió forintos nagyságrendről van szó.

A hétvégi meccs is veszélyben volt

Úgy tudjuk, reális forgatókönyv volt, hogy a csapat már a vasárnapi, ZTE elleni bajnokiját sem játssza le. A játékosok ugyanis semmilyen információt nem kaptak arra vonatkozóan, hogy változott-e a helyzet a klub körül az elmúlt napokban, órákban.

A játékosok azonban végül úgy döntöttek – elsősorban azért, hogy bár nem kaptak bért, ők ne szegjenek szerződést -, hogy pályára lépnek a hétvégén. A Sopron egyébként már matematikailag is búcsúzott az NB II-től.