Hannich Péter a 2018/19-es szezont szakmai igazgatóként kezdte a Gyirmótnál, azonban tavasszal, a Budaörs elleni hazai 5-1-es vereség alkalmával a csakfoci.hu elsőként közölt hírének megfelelően menesztették az addigi vezetőedzőt, Szepessy Lászlót, így Hannich vette át a helyét a kispadon, a lejtmenetet azonban ő sem tudta megállítani.

Habár a szezon előtt a feljutást tűzték ki célul, és ennek megfelelően alakult az őszi szezonjuk (a tavaszi folytatást az élről várták), az idei naptári évben rossz szériába kerültek, végül két fordulóval az NB II-es bajnokság vége előtt matematikailag is eldőlt, hogy biztosan nem jut fel a Gyirmót az élvonalba. Bár a 27. forduló után még négy ponttal vezettek a végül feljutó Kaposvár előtt, a szezon végére a somogyiakkal szemben kilenc, a bajnok ZTE-hez képest pedig 17 pontos hátrányt szedtek össze.

A hanyatlás okairól a Gyirmót 19-szeres magyar válogatott védője, Lipták Zoltán nyilatkozott hosszabban honlapunknak.

A történtek következményeként a klub csütörtökön hivatalos honlapján közölte: közös megegyezéssel felbontották Hannich Péter szerződését. A következő idényre való felkészülést a gyirmótiak új szakemberrel kezdik meg, a lehetséges utódról még nem született döntés.

“Rajtunk kívül senki sem akarta, hogy felkerüljünk az NB I-be” – interjú Lipták Zoltánnal