Mint arról korábban beszámoltunk, az NB II 14. helyén telelő Szeged-Csanád Grosics Akadémia vezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott Dobos Barna vezetőedzővel.

A szegediek máris megtalálták az 50 éves szakember utódját. Helyét Dragan Vukmir vette át, akinek a Bicskei TC volt az első edzői megbízatása. Játékos-pályafutása során bajnokságot és kupát nyert a Ferencvárossal, valamint játszhatott az UEFA-Kupában is. A Debrecennel kétszeres bajnoknak és Magyar Kupa-győztesnek mondhatja magát. Megfordult a Rad, a Crvena zvezda, a Radnicki Beograd, a Dalian Haichang, a Honvéd, az MTK, a III. Kerületi TVE és az Unione FC csapatában is.

Edzőként 2018 óta irányította Bicskei TC-t, ahol az első évében a harmadosztályba vezényelte a Fejér megyei alakulatot. Bő két év alatt 84 tétmérkőzésen 47 győzelem, 17 döntetlen és 20 vereség volt a mérlege.

Figyelemmel követtem az első és a másosztály küzdelmeit is, jól ismerem a magyar mezőnyt, így a Szeged csapatát is. Vannak ismerős játékosok itt a klubnál, Varga Szabolcs csapattársam volt az MTK-ban, de Varga Bencét is ismerem a kék-fehérektől. Több olyan labdarúgó van itt, akikkel ellenfélként találkoztam korábban a pályán, ilyen Mohl Dávid, Miroslav Grumic, Alekszandar Jovanovic vagy Simon Ádám. Az edzői filozófiám, hogy aki nem szeret keményen, kőkeményen dolgozni, az ne focizzon. A foci egy nagyon nehéz munka, ahol mindennap dolgozni kell, mindennap azért kell melózni, küzdeni, izzadni, mindent beleadni, hogy jobb, eredményesebb legyél. Én ezt képviseltem játékosként is, ezt viszem tovább a kispadon is. Sokszor mondom magamról, hogy

ha adnak nekem egy feladatot, ami látszólag megoldhatatlan, akkor nem azon töröm a fejem, hogy ez lehetetlen, hanem megoldom, a falon is átmegyek a megoldásért.

A kőkemény munkában hiszek, hiszem és tudom, hogy ez az út a sikerhez vezet. Szeretném kihangsúlyozni, hogy számomra nagyon fontos szereplő a labdarúgásban a szurkoló. Szeged egy nagy város, nagy tömegbázissal, sok szurkolóval, akik fantasztikus hangulatot tudnak a stadionba varázsolni. Ha végre vége lesz ennek a Covid-vírusnak akkor számunkra a legnagyobb erősítés az lesz, hogy az emberek visszatérnek majd a lelátóra. Szeretném, ha egész Szeged, az egész város mögénk állna, és így együtt, közösen, nagyon erősek lehetünk. A csapatra visszatérve, nem gondolkodom egyelőre játékrendszerekben, majd megnézem, hogy a játékoskerethez melyik rendszer illik legjobban. Január negyedikén elkezdjük az alapozást, felmérjük a játékosokat, aztán igyekszünk a legjobban kihasználni az első mérkőzésig hátralévő időszakot. Szeretnék ezúton minden szegedi szurkolónak boldog, és eredményes új évet kívánni! – nyilatkozta a klubhonlapnak a frissen kinevezett Dragan Vukmir.

Újra pörög az átigazolási rovatunk, ahol minden tény, hír, pletyka megtalálható a hazai piacról:

Saját nevelésű játékosával hosszabbított a Loki – hazai átigazolási hírek