A forduló bombagóljai: 18-ról a felső sarokba Orosz Márk (Soroksár)

Jól alkalmazott előnyszabály után született meg a Soroksár második gólja a Vác elleni meccsen: hiába a csúnya belépő, tovább folytatódott a hazai támadás, a labdát a jobb szélen kapó Orosz Márk pedig előbb keresztbe vezette azt, majd 18 méterről látványos gólt lőtt a jobb felső sarokba. A játékos aztán négy perc múlva ismét betalált, beállítva a 3-0-s végeredményt.

Stieber András szabadrúgásgólja (Budaörs)

A Mosonmagyaróvárról “visszatérő” játékos, aki az Amerikában légióskodó válogatott támadó, Stieber Zoltán öccse, most egy félidő alatt lőtt annyi gólt, mint a tavalyi szezonban, a Gyirmót színeiben egy év alatt. A 27 éves középpályás pazar szabadrúgásgólt lőtt a 35. percben, majd kilenc perccel később tizenegyesből is eredményes volt.

Stieber András pazar szabadrúgás gólja a Nyíregyháza ellen

Stieber András pazar szabadrúgás gólja a Nyíregyháza ellen

Közzétette: Budaörsi Sport Club Labdarúgó Szakosztály – 2019. február 4., hétfő

A 11-es király újra villant: Sajbán Máté (Budaörs)

Jól indult 2019 a Budaörs házi gólkirályának, a szezonban tízgólos Sajbán Máténak. A 23 éves támadó a Nyíregyháza elleni bajnoki első félidejének hajrájában harcolt ki büntetőt (és emberelőnyt) csapatának, amit aztán Stieber András értékesített is. A fiatal támadó a góljai mellett a tizenegyesek kiharcolásában is jeleskedik, a szezonban már a hetedik alkalommal kapott büntetőt a Budaörs vele szemben történt szabálytalanság után. Sajbánéknál (és Budaörsön) teljes lehetett az öröm vasárnap: a meccset Máté bátyja, a nála egy évvel idősebb Miklós gólja döntötte el a 79. percben.

A 4 napig tartó meccs: ZTE – Győr

A hirtelen a pályára zúduló eső és hó miatt (bár alácsövezett, fűthető játéktérről beszélünk) az 51. percben félbe kellett szakítani a Zalaegerszeg és a Győr mérkőzését. A találkozót az MLSZ Versenybizottságának hétfői döntése értelmében szerdán 17:30-tól folytatják majd. A szabályok szerint az edzők akár új igazolásokat, már lecserélt vagy az eredeti időpontban nem is nevezett játékosokat is pályára küldhetnek, viszont már csak a fel nem használt 2-2 cserelehetőség áll majd a csapatok rendelkezésére.

A megbosszult könyökös : Giuliano Durso Huszák Tamásnak

Egy sérülést okozó könyökös borzolta a kedélyeket a Soroksár – Vác mérkőzés első félidejében: a vendégek játékosa, Giuliano Durso találta el a soroksári Huszák Tamás fejét egy bedobás utáni párharc során. A “sértett” felet tíz perccel később le kellett cseréni, addig azonban megszerezte a vezetést együttesének.

Bognár György (Budaörs) megszámolta

A Nyíregyháza elleni 3-2-es győzelemmel kezdte a tavaszi idényt az egész szezonban a vártnál jobban teljesítő, jelenleg ötödik Budaörs. A hazai meccseit továbbra is Tatabányán játszó együttes a téli igazolás Stieber András duplájának és Sajbán Miklós góljának köszönhetően nyert.

A találkozót követően ezúttal is meglepő nyilatkozatot tett a budaörsiek szakmai igazgatója, Bognár György: “Győztünk, pedig az elmúlt ötvenhárom napban csak huszonhatot edzettünk” – összegzett tömören a nem éppen sablonnyilatkozatairól ismert szakvezető.

A Vidi-edzőtábor haszna: Réti Patrik (Siófok)

Első NB II-es gólját szerezte a MOL Vidi FC kölcsönjátékosaként Siófokon szereplő Réti Patrik. A 20 éves védekező középpályás januárban egyetlen edzőmeccsen sem játszott a Siófokban, hiszen szinte a teljes felkészülést a székesfehérváriakkal töltötte, akikkel mindkét spanyolországi edzőtáborba elutazott, végül azonban a szezon kezdete előtt ismét csatlakozott a Balaton-parti gárdához. A már ősszel is kölcsönben a Siófokot erősítő Réti a félidőben lépett pályára a Vasas elleni bajnokin, majd a 60. percben egy bombagóllal nagy mértékben járult hozzá csapata sikeréhez.

Korai zuhanyzók: Gyürki Gergely (Vác), Nagy Tamás (Cegléd), Rubus Tamás (Nyíregyháza)

Három piros lapot osztottak ki a játékvezetők a másodosztály tavaszi nyitányán: a Vác és és Cegléd játékosai (az első, illetve második videón) második sárga lappal mehetek idő előtt zuhanyozni, a nyíregyházi Rubus Tamás pedig utolsó emberként rántotta le ellenfelét, így már a 43. percben a kiállítás sorsára jutott.

Tini házibuli: Skribek Alen (Csákvár)

A fiatalok játszótere volt a Monor – Csákvár (2-2) mérkőzés, amelynek mind a négy gólját a fiatalszabálynak megfelelő (1998. január 1. után született) játékosok szerezték. A hazaiaknál az egyaránt 1999-es születésű Palincsár Martin és Szuhodovszki Soma talált be, de igazán a csákvári Skribek Alen teljesítménye kiemelendő: a télen a Puskás Akadémia NB III-ban szereplő második csapatától érkező futballista 2001 áprilisi születésű, és élete első NB II-es bajnokiján két gólt lőtt, amivel pontot szerzett a Fejér megyei együttesnek.

A “futballmagyarok” gólzápora: Kazincbarcika-Tiszakécske

Kiütéses, 5-0-s győzelmet aratott a Kazincbarcika az újonc Tiszakécske ellen a két csapat vasárnapi mérkőzésén, érdekesség azonban, hogy a hazaiak egyik góljának szerzője sem Magyarországon született. Mindez azért furcsa, mert az NB II-ben nem szerepelhetnek külföldiek, számos csapat kihasználja azonban azt a kiskaput, hogy ha egy játékos felmenői között van magyar, akkor a futballista is “futballmagyarnak” tekinthető. A hétvégi meccset eldöntő labdarúgók közül Fótyik Dominik az akkor még Csehszlovákiához tartozó, ma szlovák Érsekújváron, a másik négy gólszerző pedig Románia magyarlakta vidékein született: Kanalos Tony-Markos Szatmárnémetiben, Oltean Sergiu Adrián  Nagyszalontán, Palmes Raul-Ioan Nagyszebenben, Lukács Raymond Barna pedig Szalacson látta meg a napvilágot.

ÓHÁZY BÁLINT