Arról már korábban beszámolt a csakfoci.hu, hogy a szombathelyi önkormányzat hajlandó lenne 150+50 millió forinttal kisegíteni a klubot a profi labdarúgásból történő kizárás elkerülésére, ám mint írtuk, ennek feltétele van: a támogatás csak abban az esetben kerülne folyósításra, ha a többségi tulajdonos Halmill Kft. további 210 millió forintot tenne be a kasszába – ezt egészítené ki a város.

A helyzet rendezésére ezen a héten lett volna lehetősége a klubnak és a városvezetésnek, emiatt ült is össze a városi közgyűlés csütörtökön, rendkívüli ülésen. Pénteken ugyanis a nem rendezett helyzet azt eredményezheti, hogy az MLSZ utólagosan is visszavonhatja a nagymúltú klub NB II-es licencét, így a Haladás csak a megyeiben kezdhetné meg a következő idényt.

Azonban a közgyűlés – amelyet több, a klub jövőjéért aggódó játékos (például Németh Márió és Rózsa Dániel) és a klubvezetők is a helyszínen követtek végig –  elején még 11, aztán 12 képviselő volt jelen, de végül kilencen maradtak – vagyis kevesen a határozatképességhez, a napirendet sem tudták elfogadni – számolt be a vaol.hu.

Dr. Puskás Tivadar polgármester azt kérte a Haladás vezetőitől, teljesítsék fizetési kötelezettségeiket, és ha ezt igazolják, akkor a korábbi közgyűlési döntés értelmében azonnal utal az önkormányzat 150 millió forintot. Szombathely segítséget nyújtott, nyújt, de a feltételeket teljesíteni kell – ezzel zárta a rendkívüli, de eredménytelen közgyűlést a városvezető. A meg nem született döntésnek akkor lehet nagyon komoly következménye, ha a jelenlegi többségi tulajdonos éjfélig sem fizetne.

Illésék fizethetnek, de…

nyugat.hu információi szerint Illés Béla, azaz a többségi tulajdonos Halmill Kft. arra készül, hogy a Haladás VSE elnökségi tagja, Homlok Zsolt segítségével befizeti a Haladás Labdarúgó Kft.-be a tulajdonosi hozzájárulását. Ám a lap információi szerint ennek következményeként átadhatja a részben általa alapított Illés Labdarúgó Akadémiát.