Ahogy arról a csakfoci.hu is beszámolt, többen is elkapták a koronavírust az NB II-ben szereplő Szeged-Grosics Csanád Akadémiánál, így a csapat múlt héten szerdán nem utazott el a Soroksár elleni bajnoki helyszínére.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Versenybizottságának tájékoztatása szerint a mérkőzés három pontját 3-0-s gólkülönbséggel a Soroksárnak adták.

Emellett a magyar szövetség a Twitter-oldalán közölte, nem áll ki szerdán a Ménfőcsanak a MOL Magyar Kupában az NB II-es Haladás ellen, így a szombathelyi együttes jut a legjobb 32 csapat közé.

A két csapat eredetileg október 27-én, kedden játszott volna a MOL Magyar Kupában Győr-Ménfőcsanakon. A találkozót megelőző koronavírus-teszt során kiderült, a hazai együttes húszas keretéből – a hírek szerint – 15-en fertőződtek meg a koronavírussal, ezért az NB III-as klub kérte a Haladást és az MLSZ-t, hogy halasszák el a meccset. A szombathelyi együttes akceptálta a kérést, új időpontként pedig november 11-ét, szerdát, 16 órai kezdést jelölt ki a szövetség.

Noha a ménfőcsanakiak vasárnapi NB III-as bajnokijukon, meglehetősen felforgatott összeállításban ugyan, de pályára léptek, a szerdai kupameccset már nem vállalták. Az első csapat keretébe tartozó ménfőcsanaki játékosok túlnyomó többsége ugyanis koronavírus-fertőzött. S mivel még egyszer nem lehet elhalasztani a találkozót, a szabályok szerint a Szombathelyi Haladás 3-0-s gólkülönbséggel, játék nélkül jutott ott van a legjobb 32 között – írja a haladas.hu.