Tegnap jelentette be a Haladás, hogy szerződést bont Mészöly Géza vezetőedzővel. A szakember ma nyilatkozott az okokról honlapunknak, a klub pedig máris bejelentette Mészöly utódját.

A szombathelyi vezetők döntése a 42 esztendős Pacsi Bálintra esett, aki az Illés Akadémia szakmai igazgatójaként dolgozott eddig, a tavalyi idényben pedig a felnőtt csapat stábtagja is volt.

“Szerda délután kértek fel, és bevallom, egy pillanatig sem gondolkodtam, hogy elvállaljam-e a feladatot – tudta meg a 42 éves Pacsi Bálinttól a haladas.hu. – Nem kevesebb, mint 22 esztendővel ezelőtt kezdtem el edzősködni Jánosházán, akkor az volt az álmom, hogy egyszer majd – persze ha megszerzek minden végzettséget – a Haladás vezetőedzője legyek. Óriási megtiszteltetés és nagyon boldog vagyok, hogy valóra vált az álmom. Mivel az elmúlt bajokságban Mészöly Géza mellett – akire nagyon pozitívan gondolok vissza – dolgoztam, így személyesen is megismerhettem a játékosokat, senkinek sem kell tehát bemutatkoznom. Célom, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsük be csapatommal. Mivel teljes erőbedobással a Haladásra koncentrálok, ezért az Illés Akadémia szakmai igazgatói posztját Bakos Roland veszi át tőlem.”

A döntésről a klub ügyvezetője is beszélt a klub hivatalos honlapján.

– Pacsi Bálint az előző bajnokságban a Haladás szakmai stábjának tagja volt, jól ismeri tehát a játékosállományt és persze az Illés Akadémiáról a felnőttcsapathoz került fiatalokat – mondta Tóth Miklós.  Ezen kívül az ellenfeleket is feltérképezte az elmúlt szezonban, tehát az NB I-es mezőnyt illetően is képben van. Az biztos, hogy a jövő vasárnapi, Videoton elleni idegenbeli meccsen ő ül a kispadon. Ám megbízatása – jelen állás szerint – ideiglenes. Ami a játékoskeretet illeti, Halmosi Péter első keretből való eltiltása lejárt, ismét a többiekkel együtt készül.