Hosszú cikkben foglalkoznak hazájában a Haladás ausztrál játékosával, David Joel Williams-szel. A támadó 13 mérkőzésen négy gólt lőtt és egy gólpasszt adott a szombathelyieknél, akiket január óta erősít.

– A Haladás ajánlata remek alkalmat kínált arra, hogy újra Európában, és szabadon futballozzak, ahogyan azt szeretem – kezdte a Hali labdarúgója. – Nem a pénzért jöttem, otthon sem volt semmi bajom a labdarúgással, csak a teljesítményemet akartam egy újabb szintre emelni.

A 28 éves játékos korábban volt az ausztrál U17-es, U20-as és U23-as válogatottnak is a tagja, sőt, kétszer a felnőtteknél is játszhatott. Igaz, legutóbb hat évvel ezelőtt, még 2010-ben kapott szerepet.

– Határozott célom, hogy visszakerüljek a válogatottba, komoly motivációim vannak a futballban, próbálok egyre előrébb lépni. Mindegy, hogy hány éves az ember, a válogatottat képviselni mindig nagy megtiszteltetés.

Williams hazájából, a Melbourne City együttesétől szerződött az NB I-be, és össze is hasonlította a két bajnokságot.

– Az ausztrál pontvadászat magasabb szinten van, mint az NB I, de a magyar is nehéz bajnokság. Igaz, vannak itt is olyan játékosok, akik megállnák a helyüket Ausztráliában. Ami az infrastruktúrát érinti, a magyarok az ausztrálok mögött vannak a pályák minősége terén. De itt is lehet fejlődni, és remélem, jobb szintre emelem a teljesítményemet.