Az NB II második helyén álló Zalaegerszegi TE tájékoztatása szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága a keddi nap folyamán meghallgatta Farkas Balázst, és egy találkozóra csökkentette a játékos múlt héten kiszabott hárommeccses eltiltását.

Ahogy arról a csakfoci.hu is beszámolt, Farkasnak a Kaposvár elleni február 24-i rangadón a néhány nappal azelőtt még az Európa Ligában bíráskodó Kassai Viktor mutatott fel azonnali piros lapot egy rossz becsúszás után. A szövetség fegyelmi testülete eredeti indoklásában azt írta, azért büntették Farkast három meccses eltiltással, mert “a labda megszerzéséért folytatott küzdelemben megrúgta ellenfelét, aki sérülést szenvedett”.

Frakas Balázs kiállítása

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága hárommeccses eltiltással büntette a ZTE játékosát, Farkas Balázst ezért a megmozdulásért. A támadó fellebbez a döntés ellen, mert mozdulatában semmi szándékosság nem volt, még a piros lapot is túlzásnak tartja. Egyetértesz az MLSZ döntésével❓🤔(forrás: ztefc.hu)

Közzétette: M4Sport – 2019. február 28., csütörtök

Azonban később kiderült, hogy ez a megállapítás nem volt helytálló, hiszen Hadaró Valentin – ahogy azt az őt felhívó Farkas Balázsnak is elmondta – nem sérült meg, vasárnap pályára is lépett csapata monori bajnokiján.

Felhívtam a kaposvári játékost, Hadaró Valentint, és ő is elmondta, hogy nem ezért cserélték le, már korábban eldöntött volt, hogy elhagyja a pályát. Ráadásul nem is sérült meg az esetnél, a hétvégén már pályára is léphet, aminek persze nagyon örülök. Ő is meglepődött a kiállításon és az eltiltáson, úgyhogy bízok benne, hogy ezek ismeretében mérséklik a büntetésemet – nyilatkozta a ztefc.hu-nak Farkas az esetről a múlt héten.

A korábbi 3-szoros magyar válogatott játékos fellebbezett is és sikerrel járt, három mérkőzéses eltiltását egy bajnokira csökkentették, amit már vasárnap letöltött, így szerdán, a Balmazújváros elleni idegenbeli találkozón ismét pályán léphet a zalaiak téli igazolása.

Az NB II topsztorijai: Bognár György nem kímélte a játékvezetőket, a volt Fradi-bekké a forduló kiflije – videók